Virtuální pracovní veletrh v unikátním 3D prostředí

Kariéra+ je známý a populární veletrh pracovních příležitostí zaměřený na studenty vysokých škol, otevřený je ale také všem zájemcům. Pravidelně ho organizuje ostravské Kariérní centrum VŠB-TUO, letos se ve své on-line formě bude konat od středy 10. do pátku 12. března 2021. Stejně jako prezenční veletrh nabídne i ten konaný on-line přehlídku stánků vystavovatelů, doprovodný program ve formě konzultací, rozvojové přednášky, individuální prezentace firem i soutěže.

Jak bude virtuální prostředí vypadat? Vyvinutá platforma bude založená na povídání v rámci živých videochatů, proto na veletrhu uvidíte chatovací zóny, kde si můžete povídat jak vy s účastníky, tak účastníci mezi sebou. Ukázky z prostředí, návod ke stažení vstupenky i technické parametry jsou k dispozici na stránce online veletrhu. Jak již bylo řečeno, akce je zdarma a je určena pro studenty, absolventy i širokou veřejnost.

Organizátoři k virtuálnímu prostředí ještě také uvádí, že zde budete moci navzájem komunikovat téměř stejně jako v reálném světě. „Každý stánek je zónou živého videochatu, při vstupu do něj se automaticky spustí vaše webkamera a formou videohovoru můžete komunikovat se zástupci zaměstnavatelů. Zóny pro videochat jsou i mimo stánky a jsou označeny. Další komunikace je možná formou textového chatu, nápověda je k dispozici ve virtuálním prostředí pod tlačítkem Menu.“

Pořadatelé na podzim už teď chystají také prezenční formu veletrhu v aule Vysoké školy Báňské – Technické univerzity Ostrava. K tomu na svých stránkách píší: „Netradičně v podzimním kabátě uvedeme oblíbený jarní veletrh kariéra+. 12. října je den, kdy se aula univerzity zaplní stánky, návštěvníky a kdy budete mít konečně možnost se setkat osobně. Veletrh budeme připravovat tak, aby to pro všechny bylo bezpečné. Proto jsme nachystali ne jeden scénář, jak nebo kde bude veletrh probíhat. Na další informace budeme vyčkávat podle aktuální epidemiologické situace v ČR.“ (hav)