Další tipy na procházky Ostravou

Aktuální složitá epidemická situace staví Ostravany před různé výzvy. Jednou z nich je otázka, kam se jít v Ostravě provětrat, tedy projít se a nepotkat hordy lidí. Ostravský Městský ateliér prostorového plánování a architektury (MAPPA) na svém facebookovém profilu nabídl několik takových tipů na vhodná zajímavá místa, Ostravany ne vždy objevených.

Příspěvek uvádí slovy: „Do Beskyd se nemůže, ale to nás nerozhází. Každý Ostravan má určitě své oblíbené místo na procházku, některá z nich však mohou být touto dobou přeplněná. Přinášíme vám tedy pár tipů na místa ve městě a městské „divočině“, kde jste možná ještě nebyli. Dali jsme hlavy dohromady a pár tipů dali do mapy.“ Tuto mapu najdete buď jako obrázek na uvedeném profilu nebo také na tomto odkazu. Objevují se zde místa jako například Turkov, Polanecký les, Hrábek, halda Hrabůvka, Heřmanický rybník a mnoho dalších.

Dále pak připomínají Mapu ostravských výletů, kterou před pár lety vydal Spolek Fiducia, či tzv. Pestré stezky, o kterých jsme už také informovali

Městský ateliér prostorového plánování a architektury je příspěvkovou organizací statutárního města Ostrava, která tvoří vizi stavebního rozvoje města a koordinuje urbanistické projekty na jeho území. Organizace byla zřízena k 1. červenci 2019. Cílem této organizace je postarat se o to, aby Ostrava byla městem pro lidi, městem pro život. Úkolem MAPPA je práce na rozvojových a urbanistických projektech a kultivace veřejného prostoru v Ostravě. (hav)