ŘSD ČR připravuje opravu frekventovaného mostu spojujícího Přívoz a Petřkovice

Ředitelství silnic a dálnic ČR připravuje opravu historicky významného mostu na silnici I/56 spojující Přívoz a Petřkovice. V období od 31. 5. 2021 do konce roku 2021 tak projde rekonstrukcí jedna z nejdůležitějších spojnic ve směru na Hlučínsko, což samozřejmě znamená také komplikace v dopravě.

Kompletní oprava spočívá dle ŘSD v obnově protikorozní ochrany ocelových konstrukcí, dále bude vyměněn mostní závěr, který po letech služby netěsní a nebrání protékání vody. Na mostě byla zjištěna nefunkční hydroizolace, což je předpoklad pro nadstandardní četnost tvorby výtluků a podobných poruch vozovky. Dosluhují také například izolační části. Harmonogram prací rovněž počítá s provedením sanace spodní stavby.

Objízdné trasy při uzavírce mostu

Most u Outlet Areny Moravia bude v době opravy úplně uzavřen, průjezd budou mít zajištěna pouze vozidla Dopravního podniku Ostrava, příměstských autobusových linek a složek IZS. Chodci a cyklisté se však přes opravovaný most dostanou. Obousměrný společný provoz chodců a cyklistů bude veden vždy po nedotčené polovině chodníku opravovaného mostu. Cyklisté ale budou muset sesednout z kola a z hlediska bezpečnosti v tomto prostoru vést kolo vedle sebe.

Objízdná trasa pro osobní vozidla bude vedena po silnicích I/56 – ul. Hlučínská, II/647 – ul. Muglinovská a ul. Bohumínská, III/01135 – ul. Stará cesta a ul. Koblovská, a III/46611 – ul. Hlučínská. Konkrétně přes městské části Muglinov, Hrušov, Koblov a čtvrť Petřkovice.

Objízdná trasa pro nákladní vozidla bude vedena po silnici III/0581 – ul. Slovenská, dálnici D1, silnicích I/11 – ul. Rudná, II/465 – ul. Opavská, místní komunikaci ul. Bedřicha Nikodema, silnicích II/469 – ul. 17. listopadu, Porubská, Celní, silnici I/56 – ul. Ostravská a ul. Markvartovická. Konkrétně přes městské části Přívoz, Svinov, Poruba, Krásné Pole, Plesná, Pustkovec, obec Děhylov, město Hlučín, obec Ludgeřovice a městskou část Ostrava-Petřkovice.

Obě objízdné trasy budou vyznačeny v obou směrech jízdy.

Více informací https://bit.ly/3enEliC

Investorem stavby za 18 milionů korun je ŘSD, městský obvod Moravská Ostrava a Přívoz do tohoto záměru nemůže zasahovat.