Beskydská Lysá hora bude opět dostupná i autobusem

Podobně jako každý rok také letos se můžete dostat na nejvyšší vrchol Moravskoslezských Beskyd autobusem. Letní autobusová linka na Lysou horu startuje svou již 17. sezónu. V provozu bude od pondělí 17. května 2021 do 30.9.2021 a podle vývoje počasí a sjízdnosti silnice může být provoz prodloužen až do 15.10.2021.

Dopravce bude zájemce o vyjížďku na vrchol Lysé hory vozit 5x týdně (s výjimkou státních svátků), přičemž v pondělky, středy a pátky jsou termíny určeny pro širokou veřejnost, úterní a čtvrteční termíny pak pouze pro registrované skupiny nad 30 osob. Páteční výjezdy jsou ozvláštněny doprovodem průvodce Turistického informačního centra Frýdek≈Místek, díky kterému se turisté dozví spoustu zajímavostí o Lysé hoře, její historii, přírodě či pověstech.

Autobus vyjíždí vždy v 8.30 hodin ze zastávky Raškovice, hotel Ondráš, z Lysé hory zpět v 11.20 hodin. Jízdenky je možné si rezervovat online na těchto stránkách.

A kolik to bude stát?
• 279 Kč - dospělý zpáteční bez průvodce (pondělky, středy)
• 169 Kč – dítě od 3 do 15 let zpáteční bez průvodce (pondělky, středy)
• 329 Kč - dospělý zpáteční s průvodcem (pátky)
• 219 Kč - dítě od 3 do 15 let zpáteční s průvodcem (pátky)
• Děti do 2,99 let bez nároku na sedadlo zdarma

Všechny podstatné informace najdete zde, například, že v autobuse na Lysou horu se nepřepravují psi (krom těch vodicích) nebo jízdní kola či kočárky. (hav, foto: www.kudyznudy.cz)