Pirátský den ve family parku Skalka - slavnostní otevření nových atrakcí

V sobotu 29. 5. se mohou návštěvníci těšit na Pirátský den, kterým areál slavnostně otevře své brány. Maskot Skaláček i celý tým už se nemohou dočkat prvních návštěvníků, pro které připravili opravdu velkou nálož novinek. Jednou z nich bude čipový náramek pro možnost bezkontaktní platby. 

Program Pirátského dne:
9.00 h Slavnostní otevření
10.00 - 12.00 h Malování na trička
13.00 - 15.00 h Airbrush
13.00 - 19.00 h DJ Radovan
13.00 - 15.00 h Malování na trička
14.00 h Křest lodi
14.00 - 17.00 h Airbrush
15.00 - 17.00 h Doprovodný program
16.00 h Taneční vystoupení BEAT UP Ostrava
16.30 h Taneční vystoupení – latinskoamerické tance
17.00 h Taneční vystoupení BEAT UP Ostrava
18.00 h Tombola
18. 30 h Letní kino

Celým odpolednem provází DJ Radovan. Obleč se jako pirát a budeš mít základní vstupné do areálu ZDARMA (podmínkou jsou minimálně 3 znaky charakterizující piráta).

Od 29. 5. bude areál a jeho atrakce otevřen denně 10.00 - 19.00 h. A na co se můžete těšit?

Atrakce pro menší děti 2 - 6 let

Pro menší děti je zde k dispozici velké množství houpaček, klouzaček, prolézaček, pískovišť, malá lanové pyramida, Skaláčkova lezecká stěna nebo pružinová houpadla. Nejraději se děti točí na kolotoči, a letos budou dokonce dva, nově kolotoč Hrníčky.

Atrakce pro starší děti 6 - 15 let

Starší děti se vyřádí v HOP aréně, kde najdou 16 trampolín včetně molitanové jámy. Skákací hrady unaví nejednoho rošťáka. Nezapomenutelný zážitek čeká na děti na dvou tubingových drahách Fun&Race. Kdo vyleze až na vrchol velké lanové pyramidy? No přeci jen ti nejodvážnější. S partou si pořádně zaskákat a vydovádět se je nejlepší na nové velké venkovní vzduchové trampolíně přímo pod svahem. Na Zipline je třeba se střídat, vždy může jet jen jeden kamarád, tady se pozná opravdové přátelství. Pro starší sportovce, kteří chtějí vyrýsovat své svaly je k dispozici workout, venkovní posilovna.

Minizoo a bludiště

Minizoo už rozhodně není mini, je v ní 27 druhů zvířat, v celkovém počtu už daleko přes stovku. Najdete zde dvě ptačí voliéry, z toho jednu průchozí, odpočinkovou vyhlídku Nad kozami, interaktivní hry, hádanky a rébusy ze života zvířat a rostlin edukativního charakteru. Kontaktní koutek morčátek a králíčků. Celou zoo provází plastiky Skaláčkových kamarádů. Do ohrady ke kozám je možno volně vstoupit a být součástí hravého a bezprostředního života koziček. Prohlédnout si v minizoo můžete také výstavu paroží.

V čase 10.00 - 18.00 h, v každou celou a půl vyjíždí z jeskyně maskot Skaláček, kterého namluvil nejznámější vodník v Čechách, pan Pepa Dvořák. Skaláček dětem vypráví o svých kamarádech zvířátkách. Krásný výhled si užijete na Vyhlídce u výběhů jelenů a muflonů. Novinkou sezóny je Stříbrná vyhlídková věž, ze které je nádherný výhled na okolí, a areál z ní máte jako na dlani. Nově je také součástí minizoo klidová relaxační zóna, kde jsou průlezky, balanční a herní prvky a houpačky. To vše sloužící k odpočinku rodinám s dětmi. V 3D Skaláčkově fotokoutku si může rodinka udělat vzpomínku na hezký společný rodinný výlet.

Součástí minizoo je také nádherné rozlehlé dřevěné bludiště, které je plné interaktivních her, rébusů a hádanek a kouzelných průhledů do ohrad zvířat. Děti přelézají obratně Pavoučí sítí, stateční přejdou přes dřevěný houpací most, který spojuje hradní věže. Kdo najde střed bludiště, tak si může vylézt na rozhlednu, zazvonit na zvon přání a něco tajného si přát. Novinkou Skaláčkova bludiště je hra "Kterému zvířecímu kamarádovi patří toto vejce?" Schválně, jestli poznáte, ke kterému zvířeti patří jaké vajíčko. Vtipná zrcadlová síň, do které by fakt neměl chodit ten, kdo si ze sebe neumí udělat legraci, protože tady se může každý stát na chvíli krátkým, širokým a když najde rozhlednu, tak i bystrozrakým. Na novém Pohřebišti odpadků se dozvíte, proč je tak důležité třídit odpad a vyhazovat odpadky kam patří, a kolik času trvá, než se volně pohozené odpadky v přírodě samy rozloží. Bludiště zdobí originální dřevěné sochy řezbáře Vančury z Ostravice.

Z programu minizoo se můžete těšit na oblíbené indicie s křížovkou, komentovaná krmení či dny otevřených ohrad s ošetřovateli, chovatelské kroužky nebo tábory.

Virtuální realita

Virtuální realita v novém kabátě a ještě našlapanější než ta loňská. Virtuální realita je v nových prostorách před HOP arénou a je plná novinek. Dnes už děti mohou vyzkoušet nepřeberné množství her s 4x VR brýlemi. Řádit na 2x auto simulátorech nebo dokonce na simulátoru letadla. K dispozici je také playstation. Velké množství her pro malé i velké, akční, dobrodružné, bojovky, kreativní, adrenalinové, taneční, sportovní i okouzlující virtuální světy přírody.

Náměstíčko a multifukční sportovní plocha k pronájmu

Novinkami Náměstíčka jsou Autodrom – 14 autíček Bertazonen New York nebo housenková dráha Dragon. Bourací autíčka, která jsou hitem předešlých sezón pojedou v pravidelných intervalech na Multifunkční sportovní ploše, kterou bude možnost si pronajmout. Na náměstíčko byl od hlavní budovy přestěhován koloč Manéžka, který byl repasován o nové prvky.

Vodní svět, Ostrov pirátů

Nestihli jste zlatou éru na Klondiku? Nesmutněte. Ve Zlaté bance si vypůjčíte náčiní pro rýžování zlata a drahých kamenů, které vám obsluha banky zváží, dostanete certifikát Rýžovníka a odměnu za vyrýžované bohatství. Přicházející teplé počasí dovolí pořádně se vyřádit na vodních atrakcích, jako je aquazorbing, lodičky či vodní válec a nově také v osvěžujícím brouzdališti. Novinkou jsou mlýnky, korýtka a stavidla, která nenechají kdejaký rukáv suchý, ale za to ta zářící očička malých stavitelů stojí a na sluníčku rychle uschnou. Slunce na nebi a správný vítr dělá den hezčí každému pirátovi. Co takhle si na ně hrát na veliké dřevěné pirátské lodi? Objevuj její záhady a nástrahy. Poklady a tajemství ukrývá pirátská jeskyně. Na přilehlé pláži se můžete stát skutečnými paleontology a vyhrabat tak prehistorické poklady zkamenělin trilobita, mořské želvy, ichtyosaura, prakoníka nebo dokonce mamuta. Náčiní vám zapůjčí ve Zlaté bance.

A kde je možno se občerstvit?

V hlavní budově najdete bistro, kde je možno dát si rychlý dobrý oběd nebo výbornou opočenskou zmrzlinu. Ve Skaláčkově baště pod svahem se osvěžíte v horkém dní ledovou tříští, nanuky a o víkendu se bude grilovat. Pro ty, kteří se odmění až po výkonu, tak bude otevřen Sky bar nahoře na kopci, kde se můžete za výšlap odměnit osvěžujícím drinkem a také krásným výhledem po okolí. Při dohledu nad dětmi u atrakcí na Náměstíčku nezůstanete žízniví ani tam. Zvláště děti potřebuji při svém řádění doplňovat tekutiny, proto bude otevřeno občerstvení i na Náměstíčku.

A co dalšího se na léto chystá?

No přeci oblíbené tábory na Skalce a v areálu Ridera Sport plné nezapomenutelných zážitků, nových kamarádů, dobrodružství, dovádění a hlavně legrace.

Více informací najdete na webu nebo facebooku Skalka.

Těší se na vás Skaláček a jeho tým 

 

A co naše další články o areálu Skalka, četli jste už?

Kapela Kryštof podpoří koncertem minizoo ve family parku Skalka

Letní příměstské tábory v areálech Skalka family park a Ridera Sport

Novinky sezóny v minizoo Skalka 

(mabys)