Ostravané se opět mohou těšit na Festival v ulicích

Organizátoři oblíbeného ostravského venkovního Festivalu v ulicích připravují po loňské pauze v těchto dnech další ročník. Festival s novým podtitulem Art & Life se bude konat zejména v oblasti Masarykova náměstí od čtvrtku 24. do soboty 26. června 2021 a bude opět pro návštěvníky zcela zdarma. Pořadatelé slibují řadu překvapení a především pestrý program, který promění centrum Ostravy v pulzující metropoli.

Z programu pořadatelé budou postupně odtajňovat zejména na facebookovém profilu akce. Prozatím se plánuje, že akce začne ve čtvrtek 24. června komentovanými prohlídkami města s názvem Otevírání ulic. Prohlídky by měly začínat v 17, 19 a 21 hodin u tramvajové zastávky Elektra.

V pátek a v sobotu by pak měl propuknout pestrý program po 13. hodině a měl by být naplněn pouličními vystoupeními, které budou zahrnovat hudbu, tanec, divadlo a nový cirkus nebo třeba slam poetry. Připravena bude také rodinná zóna či oblíbené stánky s pochutinami. Vše samozřejmě bude také záviset na aktuální epidemické situaci.

Z účinkujících bylo zatím odtajněno uskupení V.O.S.A. Theatre a také komičtí žongléři Bratři v tricku. V prvním případě se Ostravané mohou těšit na akrobatickou show na originálních strojích, kolech a velocipédech. Duo Bratři v tricku by pak mělo představit svůj Prasečí cirkus, který je vhodný nejen pro děti malé či velké, ale i pro dospělé všech věkových kategorií. Autoři o svém projektu píší: „Prasečí cirkus vás vláká do světa dvou podivínů, kteří bezmezně věří, že kdyby to tak bylo, celý svět by byl krásnější! Nečekejte žádné chlívárny, čuňárny ani prasárny, pouze vkusný prasečí humor. Nechte se unést na prasečích křídlech a vězte, že z představení budou chrochtat blahem statní vepři, krásné bachyně i malá selátka, zkrátka celá rodina.“

Aktuality sledujte také na internetových stránkách festivalvulicich.cz. (hav, foto: bratrivtricku.cz)