V Komenského sadech bude přes léto rušno

Tradiční ostravské letní akce se budou letos konat v jednom z největších českých městských parků – v Komenského sadech. Už nyní se připravuje bohatý kulturní a relaxační program a to zejména z epidemických důvodů. Rozsáhlý areál parku umožní mnohem lépe zajistit dostatečné rozestupy mezi jednotlivými atrakcemi či stánky, a zamezit situacím, v nichž se na jednom místě koncentruje velké množství lidí.

Oblíbené Léto na Masarykáči proto nahradí Léto v Komenského sadech. Pořadatelé slibují bohatý program, od loutkových divadelních představení pro děti, přes různé soutěže a interaktivní vystoupení až po pohybové a sportovní aktivity. Nebude chybět ani pokračování řezbářského sympozia na začátku září, tentokrát na téma rodina, či letní kino bratří Čadíků a promenádní koncerty.

Léto v Komenského sadech začne už ve čtvrtek 1. července veselým průvodem klaunů, bubenickou show a cirkusovými kousky. Program pak potrvá až do 9. září, kde se bude konat Tour de park.

Do Komenského sadů budou také přesunuty Rozmarné slavnosti řeky Ostravice, i s ohledem na aktuální rozsáhlou rekonstrukci původního dějiště - Havlíčkova nábřeží a přilehlých lokalit. Slavnosti byly původně plánované na druhou polovinu červen, nový termín je poslední srpnová neděle, tedy 29. 8. 2021. Podle pořadatelů bude jejich pestrý program uzpůsoben novému místu a nazván bude Mámení první republiky. Nést by se měl v prvorepublikové atmosféře s dobovými kostýmy či hudebním doprovodem plným jazzových a swingových melodií. V roce 2022 by se Slavnosti měly vrátit zpět na původní místo, blíž k řece Ostravici.

Podrobný program akcí bude postupně zveřejňován například na stránkách městského obvodu či na Facebooku. (hav, foto: moap.ostrava.cz)