Doubledecker přivezl do ZOO Ostrava 100 000. návštěvníka

V sobotu 5. června proběhlo slavnostní zahájení provozu doubledeckerů na výletní lince č. 88 mezi Dolními Vítkovicemi (DOV) a Zoo Ostrava. Jeden z prvních vozů do zoo přivezl letošního 100 000. návštěvníka. Stala se jím členka rodiny z Havířova, která upřednostnila možnosti bezplatného parkování v DOV a užila si vyhlídkovou jízdu atraktivním dvoupodlažním autobusem centrem Ostravy. Jubilejního návštěvníka přivítal ředitel zoo a primátor města Ostravy.

V historicky rekordním roce 2019 přivítala Zoo Ostrava 100 000. návštěvníka o více než měsíc dříve – 22. dubna na Den Země. Nižší návštěvnost v letošním roce je samozřejmě dána několikaměsíčním uzavřením zoologických zahrad. Jubilejní návštěvník v roce 2019 zavítal do zoo na svátek naší planety a i ten letošní přišel v den, který byl svým způsobem slavnostní a výjimečný.

V sobotu 5. června byl zahájen provoz dvoupodlažních autobusů na výletní lince č. 88, která o víkendech a svátcích propojuje dvě nejnavštěvovanější turistické atrakce Ostravy i celého Moravskoslezského kraje – Dolní Vítkovice a Zoo Ostrava. A doubledecker přivezl v sobotu do zoo i rodinu z Havířova, v níž se jeden z členů stal 100 000. návštěvníkem roku 2021. Rodinu přivítal ředitel zoo Jiří Novák, pamětní list a upomínkové předměty zoo předal primátor města Ostravy Tomáš Macura, který se účastnil slavnostního zahájení provozu atraktivních doubledeckerů.

Doubledeckery budou během hlavní návštěvnické sezóny jezdit mezi Dolními Vítkovicemi a Zoo Ostrava o víkendech a svátcích, a to v 30minutových intervalech. První autobus vyjíždí z DOV v 8:44, u zoo je minutu před devátou. Poslední spoj od zoo odjíždí v 18:00 hod. Ve vozech platí běžný tarif ostravské MHD. V DOV jsou k dispozici zdarma odstavné plochy, což dává návštěvníkům další možnosti pohodlně zaparkovat a cestu do zoo spojit s nevšedním zážitkem. Další informace nejdete zde.

Foto: Monika Vlčková.