Letní sezóna na Hlučínském jezeře začala s omezeními

Už loni začala v okolí oblíbeného Hlučínského jezera, známém také jako Štěrkovna, celková rekonstrukce, jejímž cílem je například oprava výpustí nebo hrází, zpevnění břehů a podobně.
Proto také letošní letní sezóna bude s určitými omezeními, zejména bude nutné dodržovat zákaz vstupu na staveniště mimo zpřístupněnou plochu. Dobrá zpráva pro všechny milovníky zdejšího sportovně rekreačním areálu ale je, že bude otevřeno každý den od 8 až do 19 hodin. Mimo tuto dobu bude areál uzavřen.

Výše denního vstupného je stanoveno na 40 korun za dospělého, 20 korun za děti a studenty od 7 do 18 let. Osoby nad 65 let, osoby ZTP a ZTP/P včetně průvodce a děti do 7 let mají vstup zdarma. Vstupné se vybírá v době od 8 do 17 hodin a od 17 do 19 hodin je vstup zdarma.

Vodní plocha pro plavání a vodní lyže a další vodní aktivity je vyznačena bójkami. Mimo vyznačený prostor nebude nadále vstup pro veřejnost možný. Vstup na “černou pláž”, vstup do vody mimo zpřístupněnou oblast a obecně vstup a pohyb v prostoru stavby bude zakázán. Porušení tohoto zákazu bude řešeno bezpečnostní službou, městskou a státní policií. V rámci areálu se návštěvníci mohou těšit na plážový volejbal, minigolf, disc golf, tenis, florbal, street basket, vodní lyže, horolezeckou stěnu a další sportovní aktivity.

Zprovozněn bude i autokemp, kde bude z důvodů stavebních prací v omezeném rozsahu umožněn vjezd do areálu pouze ubytovaným, a to ve vyhrazeném čase, přes ulici Jahodovou. Pro ostatní veřejnost bude vstup umožněn pouze hlavní bránou na ulici Celní. Parkování je možné pouze na vyznačených plochách, cena je stanovena na 50 korun za den.

Provoz sportovně rekreačního areálu je plánován do 31. srpna 2021, a to s ohledem na vývoj počasí a průběh stavebních prací v rámci projektu Sanace, rekultivace a revitalizace území po těžbě štěrkopísku u Hlučína - I. etapa. Podrobné a aktuální informace o provozu sportovně rekreačního areálu budou publikovány na www.sak-hlucin.cz. (hav, mapka: hlucin.cz)