Letní swingové tančírny s hudbou či pikniky potěší Ostravany

Koncerty se swingovými tančírnami či tanečními workshopy se přes léto konají v atraktivních venkovních lokalitách Ostravy. Součástí širší akce Swingové léto v Ostravě bude nyní také swingový víkend nazvaný Swing City Ostrava, který se bude konat na různých místech Ostravy, zejména v centru města, od pátku 23. do neděle 25. července 2021.

Milovníci tance, swingové hudby nebo třeba dobového oblečení se mohou těšit na koncerty, tančírny, swingovou soutěž, workshopy, piknik na nábřeží nebo rybníku či dokonce celý swingový ples. Některé akce budou zpoplatněny. Například už v pátek na Farské zahradě v centru města bude od 17 hodin vyhrávat energická živá muzika Swingalia a bude se tančit. O něco později (od 20.30 hodin) se pak v tanečním sále ostravské Nové radnice uskuteční 1. ročník taneční soutěže Swing City Ostrava 2021.

Druhý den - v sobotu odpoledne - bude kupříkladu na Havlíčkově nábřeží koncertovat Petra Borovičková Trio. Akce bude mít podobu pikniku na nábřeží s parádní muzikou, ochutnávkou vín, swingová show a tančírnou. Vstup bude zdarma. Sobotní večer pak bude v Klubu Alfa na Veleslavínově ulici věnován swingovému plesu s legendární brněnskou swingovou kapelou Heart of Dixie.

V neděli 25. července se víkendový program přesune k Novoveským rybníkům po Bedřiškou. Od 15 hodin zde bude zdarma k dispozici swingová taneční škola pro začátečníky Jazz Monkeys s hlídáním dětí. Od 16 hodin pak bude náladu u rybníků vylepšovat opavská swingová perla Markéta Komarová a Jazz Today a návštěvníci si mohou opět „trsnout“. Vstup je zdarma.

Program Swingového léta v Ostravě, které realizuje Kulturně sportovní spolek Elegant ve spolupráci s Jazz Monkeys, Swingville a Swing Cafe, poté bude pokračovat po celé léto až do září 2021. Všechny aktuální informace najdete na stránkách pořádajícího spolku. Let´s dance! (hav, foto: elegantspolek.cz)