Očkování bez registrace nabízí ode dneška Forum Nová Karolina

Udělejme tečku za koronavirem!

Tak zní heslo kampaně, která se nově objevila i v ostravském obchodním centru Forum Nová Karolina. V jeho přízemí zákazníci najdou mimořádně očkovací centrum. Vstup je pod lávkou, vedle prodejny Lindex. 

Přijít se naočkovat může kdokoliv. Centrum je otevřeno denně od 8 do 19 hod. Zájemci nepotřebují registraci ani žádné speciální doklady. Lidem se v centru podáá jednodávková vakcína proti koronaviru od společnosti Johnson & Johnson. Očkovací místo provozuje Fakultní nemocnice Ostrava. 

Ve středu, 21. července, v první den otevření, stáli lidé fronty už do šesté hodiny ranní. Jak ukazují naše fotky pořízení okolo 11 hod., situace už byla výrazně klidnější a žádné dlouhé zdržení už tak na pacienty nečekalo. Ranního slavnostního otevření se zúčastnil také premiér Andrej Babiš a ministr zdravotnictví Adam Vojtěch.

Vývoj nemoci Covid-19 je mezitím optimistický. „Od 1. července, kdy na infekční klinice ležel jeden pacient s covidem, jich mírně přibývá. Dnes jich hospitalizujeme sedm, z toho jeden leží na jednotce intenzivní péče,“ uvedla pro iDnes mluvčí Fakultní nemocnice Ostrava Iva Piskalová.

„Denně zde naočkujeme až 800 lidí bez registrace. Přijít mohou i samoplátci. Lidé potřebují doklad totožnosti a průkaz zdravotní pojišťovny. Dostanou jednorázovou vakcínu Janssen,“ dodala Piskalová.

V současné době je dle hejtmana Ivo Vondráka v Moravskoslezském kraji proočkována druhou dávkou téměř polovina obyvatel.