V létě budou možná jezdit přímé vlaky z Ostravy až do Splitu

Také Ostravané se mohou těšit na přímé vlakové spojení do Chorvatska. Podle informací specializovaného internetového serveru Zdopravy.cz společnost RegioJet plánuje letní vlakové spojení mezi polským Krakovem a chorvatským Splitem či Rijekou. Vlak by měl zastavovat například v Ostravě či Hranicích na Moravě a pokračovat přes Rakousko až do Chorvatska.

Informaci zveřejnil Úřad pro přístup k dopravní infrastruktuře v oznámení RegioJetu o nové plánované lince z Polska do chorvatské Rijeky a Splitu. „Žlutý dopravce“ je podle severu Zdopravy.cz s novou linkou zatím v plánech opatrnější a počítá jen se třemi spoji týdně na rozdíl od denního spojení z Prahy.

Podle návrhu jízdního řádu by vlak mohl vyjíždět z Krakova v 15:30, v 18 hodin z Ostravy. Na českém území zastaví ještě v Hranicích, Přerově, Otrokovicích a Břeclavi. Z Břeclavi ale na rozdíl od vlaku z Prahy nepojede přes Bratislavu, ale přes Vídeň a Graz do Záhřebu a Ogulinu. Zde se vlak rozdělí na dvě části: do Rijeky a Splitu. V Rijece bude v 8:36, ve Splitu ve 12:21. Zpět pojede vlak v 15:30 ze Splitu a 18:35 z Rijeky, v Ostravě bude v 9:33. Vlaky mají jezdit v úterý, pátek a v neděli do Chorvatska, v pondělí, středu a sobotu zpět.

Na stránkách společnosti RegioJet nejsou prozatím informace o zvažovaném propojení Polska a severní Moravy s Chorvatském uveřejněny. Plánované jízdní řády, které jsou k dohledání také na stránkách Zdopravy.cz, ale vypadají slibně. Po přímém vlakovém spojení s polským Baltem by Ostravanům přibyla možnost vydat se po kolejích i k Jadranu.

(hav, foto: regiojet.cz)