Načerpejte inspiraci pro domácí tvoření

Nápady a inspiraci na tvoření vlastních originálních výrobků můžete načerpat na listopadové prodejní výstavě Kreativ. Akce, na níž bude také možnost nakoupit si materiál a pomůcky k domácí tvorbě, se bude konat na Černé louce v Ostravě od pátku 12. do neděle 14. listopadu 2021.

Pořadatelé na Kreativ, který bude otevřený v pátek a sobotu od 10 až do 18 hodin a v neděli od 10 do16 hodin, zvou slovy: „Rádi tvoříte, nebo se chystáte začít? Kreativ nabízí široký sortiment materiálů a pomůcek. Od korálků, látek, přízí, kamínků, polymerových hmot, surovin pro výrobu svíček, floristických materiálů, po šicí a vyšívací stroje, umělecké hobby štětce, fixy, razítka a mnoho dalšího.

Své si najdou i ti z Vás, kteří rádi podpoří kreativitu ostatních. Autorskou tvorbu představí tvůrci originální módy, módních doplňků, šperků, bižuterie, kreseb i dekorací. Nebudou chybět handmade výrobky ze dřeva, kabelky, tašky, hračky, dekorační a drátované předměty, krajky, výrobky z keramiky, přízí i ze skla.

„Těší mě, že k nám na Černou louku v Ostravě přijali pozvání vystavující, jejichž účast na Kreativu je již tradicí a zároveň přivítáme nové tváře, které výstavu obohatí o další přísun originálních výrobků a kreativních potřeb. Vážím si také toho, že se nám letos podařilo spojit příjemné s užitečným a společně s našimi návštěvníky tvořením nejen potěšíme, ale i pomůžeme tam, kde je to potřeba,“ sdělila manažerka výstavy Jana Cyrusová.

Letošní ročník je věnovaný háčkovací výzvě, při níž organizátoři spojili síly se spolkem Nedoklubko, které podporuje rodiče předčasně narozených dětí a neonatologická oddělení v České republice. Každý rok se v ČR narodí téměř 9 000 miminek předčasně, musí několik prvních týdnů i měsíců svého života prožít v inkubátoru či na vyhřívaném lůžku. Spolek Nedoklubko pravidelně předává na neonatologická oddělení po celé republice dárky a drobnosti, kterými potěší nejen miminka, ale také rodiče.

Organizátoři k tomu doplňují: „My jsme se rozhodli přidat ruku k dílu a háčkovat. Háčkujeme chobotničky pro miminka do inkubátorů a terapeutická srdíčka pro jejich maminky. Zdravotníci, kteří pomáhají, pak jako poděkování dostanou brož v podobě háčkované miničepičky nebo miniponožky. Pomoci nám tak můžete vy všichni, kteří svým tvořením rádi podpoříte dobrou věc.“

Hotové výrobky je možné předat od 12. do 14. 11. přímo na výstavě. Oficiální předání dárků zástupcům spolku Nedoklubko a představení celého projektu pak proběhne v rámci sobotního programu Kreativu 2021.

Všechny podstatné informace najdete na webu akce www.kreativostrava.cz. (hav, foto: kreativostrava.cz)