Začíná oprava mostů v Rudné ulici v Ostravě-Vítkovicích, potrvá dva roky

Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) zahajuje opravu mostů v Rudné ulici v Ostravě-Vítkovicích, po kterých vede silnice I/11.

Oprava mostů na jedné z nejvytíženějších silnic v krajském městě je plánována na dva roky a náklady jsou vyčísleny zhruba na 239 milionů korun bez DPH. Řidiči tam budou muset počítat s dopravním omezením. ČTK to dnes sdělil mluvčí ŘSD Miroslav Mazal.

Opravu provede společnost IDS - Inženýrské a dopravní stavby Olomouc, která v pátek převzala staveniště.

Dnes tam začínají přípravné práce. "První fáze oprav jsou nyní proveditelné bez zásadních dopravních změn, citelnější úpravy provozu nastanou po Vánocích. Zhruba od poloviny ledna 2022 předpokládáme převedení dopravy do obousměrného režimu pruhů 1+1. Po Rudné ulici v Ostravě následně projedou pouze vozidla do 3,5 tuny," uvedl Mazal.

Objízdná trasa pro těžší vozidla povede buďto po Místecké a Mariánskohorské ulici nebo po Bohumínské ulici a po dálnici D1.

"Po mostech jezdí přes 34.000 automobilů všech kategorií denně, proto poprosíme o trpělivost v možných kolonách vznikajících od ledna během dopravní špičky. Vzhledem k vytíženosti silnice I/11 bude snahou dodržovat a snad i urychlovat dvouletý harmonogram oprav," uvedl mluvčí ŘSD.

Rudná ulice, tedy silnice I/11, vede napříč celou Ostravou. Směřuje na jednu stranu do Opavy a na druhou do Havířova.

(sd, Zdroj ČTK)