Silnice v Moravskoslezském kraji zůstávají sjízdné jen se zvýšenou opatrností

Silnice v Moravskoslezském kraji zůstávají dál na mnoha místech sjízdné jen se zvýšenou opatrností. Situace se začala zhoršovat během odpoledne, kdy začalo sněžit. Hlavně na Opavsku a Bruntálsku.

Ve vyšších polohách může řidiče překvapit ujetá vrstva zledovatělého sněhu. Na Opavsku se tvoří mrznoucí mlhy a silnice mohou klouzat. Vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic.Na několika místech jsme řešili uvízlé kamiony. Na Novojičínsku na silnici 2. třídy uvízl autobus. Všechny takové situace se už podařilo vyřešit a komunikace jsou průjezdné. Na Opavsku leží na silnici ujetá vrstva čerstvého sněhu. V Ostravě či na Karvinsku jsou silnice sjízdné bez omezení.

Na devatenáctikilometrovém úseku silnice I/56 na Frýdecko-Místecku v Beskydech mezi obcemi Ostravice a Bílá platí stále v obou směrech zákaz vjezdu pro nákladní vozy těžší 12 tun. Silnice je jedním z hlavních tahů na Slovensko.

Úsek silnice mezi Ostravicí a Bílou policie uzavírá v zimním období často.

Na této beskydské komunikaci silničáři nesmějí s ohledem na ochranu vody v přehradě Šance používat k údržbě silnic sůl. Vozovku sypou jen drtí. Hlavně po vydatném sněžení je pak cesta hůře průjezdná. Problémy v úseku mívaly v minulosti kamiony, které silnici často ucpaly. Proto tam policie z preventivních důvodů začala vjezd kamionů v zimním období regulovat.

(sd, Zdroj: ČTK)