Na Jihu chystají novoroční ohňostroj - ZRUŠENO

Oblíbený velký novoroční ohňostroj se plánuje na sobotu 1. ledna 2022 u kruhového objezdu v Ostravě – Hrabůvce. Překazit ho ovšem může nepříznivá epidemická situace. Celá světelná a zvuková patnáctiminutová show by měla začít v 18 hodin. Krátce předtím by měl ještě zaznít slavnostní proslov a státní hymna.

Podle pořadatelů poutavé efekty zajistí tři základní odpaliště a šest pomocných odpališť, díky kterým bude možné ve výšce 80 až 100 metrů spatřit scénické obrazce v nejrůznějších barvách. Velkolepost a rozmanitost celému ohňostroji dodá hudební doprovod, včetně závěru v pyromuzikálním stylu. Ve finále pak budou použity i takzvané kulové pumy, jejichž průměrný rozprsk na nebi je 150 metrů.

Vzhledem k technické náročnosti akce dojde k reorganizaci dopravy. Průjezd tramvají kruhovým objezdem a jízda automobily po kruhovém objezdu budou od 17.55 do 18.20 hodin zastaveny. Zároveň je třeba v oblasti ulic Horní a Dr. Martínka od 17 do 19 hodin počítat s uzavírkou dopravy, výlukou autobusové dopravy (od 17.15 do 19 hodin) i výlukou tramvajového provozu (od 17.55 do 19 hodin).

Pro případné změny sledujte web městského obvodu Ostrava – Jih a facebookový profil obvodu.

(hav, Jižní listy, foto: facebook.com/mob.ovajih)