Generálním ředitelem společnosti Vítkovice Steel se stane Radek Strouhal

Novým generálním ředitelem a předsedou představenstva ostravské hutní společnosti Vítkovice Steel (VS) se od 1. ledna stane dosavadní finanční ředitel a člen představenstva Radek Strouhal. Nahradí Dmitrije Ščuku, kterému končí funkční období.

O novém složení tříčlenného představenstva rozhodla dozorčí rada společnosti. "Dmitriji Ščukovi končí funkční období a s tím i jeho působení ve společnosti Vítkovice Steel," uvedla mluvčí společnosti Jana Dronská. Ščuka působil v podniku více než deset let.

Strouhal je členem představenstva od ledna 2019.

"Představenstvo v nadcházejících dnech oznámí kompletní složení statutárního orgánu společnosti. V minulých dnech vedení společnosti komunikovalo danou skutečnost se všemi klíčovými partnery společnosti tak, aby došlo k plynulému přechodu," uvedla Dronská.

Na běžný chod společnosti nebude mít změna v představenstvu žádný zásadní vliv. "Nadále se budeme soustředit na naše dlouhodobé priority, zejména kvalitu našich výrobků i služeb a posilování konkurenceschopnosti," uvedl ke změně Strouhal.

Vítkovice Steel jsou tradičním evropským výrobcem válcovaných výrobků z oceli, 70 procent produkce vyvážejí.

Firma je největším výrobcem ocelových plechů v České republice a jediným výrobcem štětovnic, které se používají především při zakládání staveb a zpevňování břehů vodních cest. Podnik má téměř 900 zaměstnanců.

Firmu vlastní nadnárodní investiční fondy ze zemí bývalého Sovětského svazu.

Loni snížila ztrátu oproti roku 2019 o 213 milionů na 267 milionů korun, což byl její nejlepší hospodářský výsledek za poslední tři roky. Provozní zisk EBITDA dosáhl loni nuly. Za první tři letošní čtvrtletí dosáhla firma čistého zisku 25 milionů korun, podle Dronské se tak firma vrací po složitých ztrátových letech k ziskovému hospodaření.

(sd, Zdroj: Vítkovice Steel)