Vítkovice Cylinders bude nově řídit Robert Wiśniewski z Polska

Ostravskou společnost Vítkovice Cylinders, která je největším evropským výrobcem bezešvých ocelových lahví, bude nově řídit Robert Wiśniewski z Polska. V těchto dnech střídá ve funkci Jiřího Brože. Sdělila to dnes mluvčí firmy Eva Kijonková.

Vítkovice Cylinders patří do skupiny Cylinders Holding podnikatele Jana Světlíka.

Sedmačtyřicetiletý Wiśniewski dosud vedl sesterskou polskou společnost Vítkovice Milmet. Byl tam odpovědný za zavádění nových výrobních postupů, za investice do nových automatizovaných linek a do robotizace výroby vysokotlakých ocelových lahví.

"Od Roberta Wiśniewského se ve Vítkovicích Cylinders, ale i v rámci Cylinders Holding, očekává naplňování strategie Cylinders 4.0. Jeho úkolem tedy bude další robotizace a automatizace, vývoj a inovace zejména ve vodíkových aplikacích a ve všech oblastech souvisejících s green dealem (evropskou zelenou dohodou) a cirkulární ekonomikou," řekl dnes Světlík.

Vítkovice Cylinders dosáhly v roce 2020 tržeb 1,95 miliardy korun a čistého zisku 72,4 milionu korun. Firma má téměř 500 zaměstnanců.

V listopadu vyrobila vysokotlakou ocelovou láhev s pořadovým číslem 16 milionů. Většinu lahví z tohoto počtu firma vyrobila za posledních zhruba 20 let, od privatizace v roce 1999.

Celý holding vyrábí ročně téměř milion lahví a je rozhodujícím globálním producentem bezešvých ocelových lahví.

V roce 2020 dosáhla skupina podle konsolidovaných výsledků obratu 3,7 miliardy korun. Konsolidovaná EBITDA (provozní zisk před odpisy) dosáhla úrovně 500 milionů korun. Holding má okolo 1000 zaměstnanců.

(sd, Zdroj: Vítkovice Cylinders)