Novoroční ohňostroj v Ostravě – Hrabůvce nebude

Také letos - podobně jako loni - městský obvod Ostrava-Jih ruší s ohledem na epidemii covidu a související opatření oblíbený novoroční ohňostroj. Uvedeno to bylo nedávno na facebookovém profilu radnice.

Ohňostroj byl plánován, jak jsme také na těchto stránkách informovali, na sobotu 1. ledna 2022 u kruhového objezdu v Hrabůvce. „Mrzí nás to. Atmosféra při této akci byla vždy úžasná, umocněná sdílenou radostí všech přítomných. I proto zvažujeme pořádání ohňostroje v průběhu roku, pokud to bude možné. Všem přeji skvělé novoroční oslavy, jak jen to bude s ohledem na ochranu zdraví a vzájemnou ohleduplnost, možné,“ řekl starosta Martin Bednář.

V komentářích na Facebooku se rozpoutala živá diskuze. Mnohým diskutujícím se rozhodnutí nelíbí, naopak mnozí si myslí, že zrušení ohňostroje je na místě. Věra Martiníková třeba uvedla, že ji to vše moc mrzí, jelikož byl ohňostroj vždy krásný a sjížděli se na něj lidé z blízkého i vzdálenějšího okolí. „Setkávali se tam sousedé, přátelé a známí. Bohužel, vládní nařízení se musí respektovat, ať se nám to líbí nebo ne. Doufám, že nový rok 2022 bude lepší a do třetice nám novoroční ohňostroj vyjde,“ uvedla také. Našli se i diskutující, kteří upozornili na jeho obecnější problémy, například Jaruš Krčmářová napsala: „Ohňostroj by byl určitě krásný, ale s ohledem na přírodu, ostatní živé tvory a v posledním případě i na kovidovou situaci, kvituji rozhodnutí radních…“

(hav, foto: facebook.com/mob.ovajih)