Z Mošnova se loni létalo do 13 letních destinací, letos se očekává další oživení

I přes komplikace spojené s koronavirovou pandemií se z Letiště Leoše Janáčka loni létalo do 13 letních destinací v 5 zemích. Z Ostravy tak bylo zajištěno sezónní letecké spojení s Řeckem, Egyptem, Bulharskem, Tureckem a Španělskem. Novinkou byla Soluň s leteckou společností Aegean Airlines a Lefkada se společností SmartWings. Od konce března by měla být obnovena linka do Varšavy.

Při hodnocení loňského roku je však potřeba také uvést, že pandemická situace příliš nepřála pravidelným leteckým linkám. Koncem března 2021 byla společností LOT Polish Airlines přerušena linka do Varšavy a byl ukončen provoz linky do Prahy. Zrušeno bylo také zahájení pravidelné linky do Kyjeva se společností SkyUp. Naopak v červnu 2021 byly obnoveny lety z Ostravy do Londýna s leteckou společností Ryanair.

Přesto vše byl rok 2021 spíše ve znamení pozvolného návratu cestujících k letecké dopravě. Postupně se zvyšující nabídka i poptávka po letech vedla ke zvýšení počtu odbaveních cestujících z ostravského letiště. Největší zájem byl tradičně o lety do Řecka, Egypta a Bulharska. Významný nárůst proti roku 2020 a návrat k oblíbeným letním destinacím naznačují příslib dobré sezóny pro letošní rok.

„V roce 2022 očekáváme postupné oživení poptávky po pravidelných letech i po letech do dovolenkových destinací. 28. března 2022 bude obnovena pravidelná linka mezi Ostravou a Varšavou, která umožní přes návazné lety spojení s celou Evropou, Severní Amerikou a Asií. Prozatím počítáme s frekvencí 5x týdně. Zahájení letní sezóny je plánováno na 21. dubna,“ doplnil Stanislav Bujnovský, obchodní ředitel.

Informace přímo z letiště můžete sledovat na www.airport-ostrava.cz.

(hav s využitím tiskové zprávy, foto: facebook.com/letiste)