Valašský skipas pro několik sjezdovek najednou

Několik lyžařských areálů v Beskydech a Javornících, v oblasti kolem Velkých Karlovic na Valašsku, nabízí lyžařům společný skipas. Je tak možné využít za výhodných podmínek sjezdovky různých délek a náročností.

Projekt propojil lyžařské areály Razula, Kyčerka a Jezerné ve Velkých Karlovicích, areál Karolinka v sousedním stejnojmenném městě či blízké Ski centrum Kohútka. Všechny areály vystupují pod zastřešujícím názvem Skiregion Valašsko.

Společný skipas nabízí pestrý výběr sjezdovek různé délky a náročnosti. Lyžaři tak mohou za jedny peníze navštěvovat během pobytu různá místa a trávit tak každý den nebo třeba i půlden někde jinde. Společný skipas lze na Valašsku využít například v těchto areálech: Ski centrum Kohútka, Ski areál Razula, Ski areál Jezerné, Ski areál Synot - Kyčerka, Ski areál Machůzky, Skiareál Karolinka.

Speciální skipasy jsou v prodeji od dvoudenní varianty. Hosté si je mohou zakoupit nejen na pokladnách ski areálů, ale také v některých okolních hotelech. Zakoupit si skipas je možné také jako třídenní, čtyřdenní a pětidenní, populární jsou také 6 dnů ze sezóny anebo 12 dnů ze sezóny.

Na kratší období samozřejmě ski areály nabízejí i nadále své vlastní časové jízdenky, které ty platí pouze pro konkrétní jednu sjezdovku.

Oblast Skiregionu Valašsko patří tradičně k nejvyhledávanějším zimním destinacím v České republice. Vyniká neporušenou přírodou CHKO Beskydy a mimořádně čistým ovzduším a kromě lyžařských areálů je bohatá také na množství upravovaných běžkařských stop.

Další informace najdete např. na www.valassko.ski nebo třeba na turistickém serveru Kudyznudy.cz.

(hav, foto: facebook.com/SkiregionValassko)