Slevu na skipass získáte s jízdenkou Českých drah i na Slovensku

České dráhy společně s několika partnerskými skiareály v České republice a na Slovensku připravily společný projekt, kdy až do 27. března 2022 lze získat slevu až 20 % na skipasy. Slevy jsou k dispozici po předložení platné jízdenky ČD v papírové formě.

Z Ostravy lze tak cestovat na lyže třeba do slovenského skiareálu Ružomberok Malinô Brdo ve Velké Fatře. České dráhy radí využít nejrychlejší přímé spojení z Čech a severní Moravy vlakem SC Pendolino do Ružomberka (spoj SC 241), kdy z Ostravy cesta trvá cca 2 hodiny. Po příjezdu tohoto spoje mohou poté cestující Českých drah využít přepravu do skiareálu prostřednictvím skibusů. Zpět je doporučován spoj SC 240 v 17:07 z Ružomberka.

V rámci České republiky jsou zapojeny také tyto areály:

- Jizerské hory: Skiareál SKI Bižu Tanvaldský Špičák (vlakem na trase Liberec - Smržovka - Tanvaldský Špičák)
- Jeseníky: Skiareál JONAS PARK Ostružná (vlakem na trase Olomouc - Hanušovice - Ostružná – Jeseník)
- Šumava: Skiareál Ski&Bike Špičák (vlakem na trase Plzeň - Klatovy - Špičák - Železná Ruda)
- Krušné hory: Skiareál Pernink (vlakem na trase Karlovy Vary - Nejdek - Pernink)

V podmínkách projektu je mimo jiné uvedeno, že na jízdence uvedený počet osob opravňuje čerpat slevu pro shodný počet zakoupených skipasů se slevou 20 %. Pokladník skiareálu zkontroluje platnost jízdenky (den návštěvy skiareálu musí být shodný s platností jízdenky ČD), na rubovou stranu jízdenky (příp. vytištěné jízdenky z eShopu ČD, na eTicket jízdenky v mobilu se sleva neposkytuje) a označí čerpání slevy, příp. počet uplatněných slev na jednu jízdenku.

Kompletní informace najdete na stránkách Českých drah.

(hav, grafika: skipark.sk)