Dětská výtvarná soutěž Moje rodina

Co si dnešní děti představí pod pojmem rodina? Jsou to rodiče, sourozenci, přátelé či místo, kde žijí? Takovou možnost zamyšlení opět nabízí již 3. ročník výtvarné soutěže Moje rodina… Tři tečky za názvem jsou podle pořadatelů záměrné, každý si za ně může dosadit to své. Termín uzávěrky příjmu prací je stanoven na 4. května 2022.

Organizátoři soutěže na svých stránkách uvádí, že výtvarná forma prací není omezena, může se jednat o kresbu, malbu, koláž atd. Výtvarné práce budou ale přijímány maximálně ve formátu A3, plastické – 3D práce přijímány nebudou s ohledem na nutnost skenování prací do elektronické podoby. Chystá se také internetové hlasování veřejnosti a to od 10. do 15. 5. 2022.

V každé věkové kategorii (do 9 let, 10-11 let, 12-13 let a 14-16 let) bude ohodnoceno celkem 6 nejlepších prací. Polovinu vítězů určí naše odborná komise, zbytek vítězů vzejde z internetového hlasování, do kterého budou zařazeny ostatní vybrané práce dětí (max. nejlepších 15 prací v dané kategorii). Každý oceněný mladý tvůrce obdrží hodnotné věcné ceny a také diplom.

Oficiální předání cen je naplánováno na neděli 22. května 2022 na festivalu Ostravský kompot.

Další instrukce, jak a kam zaslat hotové dílko, najdete na www.balonek.cz. Výtvarná soutěž se koná pod záštitou Komise pro rodinu a volný čas rady města Ostravy a s finanční podporou statutárního města Ostravy.

(hav, obrázek namalovaný Marií Dragounovou: balonek.cz)