Modrým doubledeckerem do Zoo nově také z Poruby či Jihu

Od posledního dubnového víkendu ostravské doubledeckery, tedy patrové vyhlídkové autobusy spojující Dolní Vítkovice a Zoo Ostrava, nově propojí na vyhlídkové lince č. 88 také nejlidnatější městské části Ostravy: Porubu a Jih. Linka bude provozována primárně vozy doubledecker, a to o sobotách, nedělích a státních svátcích. Sezónní provoz linky skončí až začátkem října 2022.

Nová trasa povede přes zastávky: Poruba, Opavská – Duha – Poruba, Alšovo nám. – Francouzská - Hrabůvka, Poliklinika – Dolní Vítkovice – Karolina – Most Pionýrů – ZOO. Autobusy budou jezdit v hodinovém intervalu, v určených časech dokonce v půlhodinovém. První spoj vyjíždí ze zastávky Poruba, Opavská po 8. hodině ranní (8:12 h), ze ZOO pak po 11. hodině (11:30 h).

„Doubledeckery se staly symbolem Ostravy. Věříme, že nová trasa přiláká další cestující a zvýší pohodlí při přepravě do turistických cílů města, jako jsou Dolní Vítkovice a Zoo Ostrava. Naši cestující nemusí řešit parkování svého auta, čas strávený ve voze si mohou užít společně s dětmi a objevovat zajímavé nové výhledy na Ostravu z netradiční výšky,“ uvádí Daniel Morys, předseda představenstva a generální ředitel Dopravního podniku Ostrava.

Jízdní řád linky č. 88 najdou cestující na webu www.dpo.cz na tomto odkazu. Ke stažení je k dispozici i mapka s novou trasou.

(hav s použitím tiskové zprávy, foto: twitter.com/DolniVitkovice)