RunTour v Ostravě bude i pro děti, připravuje se také nový závod v Kopřivnici

Už nyní se lze registrovat na běžecký závod ČEZ RunTour, který odstartuje 11. června 2022 pod ostravskou Bolt Tower. Běžci i diváci se mohou těšit na neopakovatelnou běžeckou atmosféru. Připraveny budou tratě dlouhé 3, 5 a 10 km, pro děti pak Rákosníčkův běh na 500 a 1000 metrů. O pár dní později se pak poběží nový závod v Kopřivnici nazvaný Legenda Emil. Ten bude oslavou 100 let od narození slavného Emila Zátopka.

Cílem běžeckého seriálu ČEZ RunTour je „zvednout z gauče“ tisíce lidí v celé České republice a ukázat jim radost z běhu, podpořit u nich aktivní životní styl a u dětí pohybovou gramotnost. Na ČEZ RunTour nejsou důležité rekordní časy, ale spíše radost z pohybu a běhání. V cíli na účastníky běhu čeká vždy krásná kovová medaile, diplom… Všechny podstatné informace k ostravskému červnovému běh najdete na www.run-tour.cz/cs/kalendar/ostrava.

Pořadatelé na svých stránkách několik letošních novinek. Pro obyvatele severní Moravy může být zajímavý například novinkový závod RunTour Kopřivnice: Legenda Emil, který bude oslavou 100 let od narození Emila Zátopka. Poběží se v jeho rodišti a na jeho zlatých distancích. Kopřivnický závod bude spojený i s další českou legendou – spolupořadatelem závodu je totiž výrobce nákladních automobilů Tatra Trucks. Díky tomu povede velká část trasy po unikátním polygonu pro testování nákladních vozů, který je jinak veřejnosti zcela uzavřen.

V podhůří Beskyd se uskuteční i další velká premiéra – součástí RunTour se poprvé stane koloběh. Při této mladé sportovní disciplíně mají dvojice k dispozici jedno kolo, o které se mohou na trati libovolně střídat, ale nesmějí se přitom od sebe vzdalovat.

Pořadatelé dále k letošním novinkám mimo jiné uvádí: „Úžasná atmosféra našich závodů se letos podepsala také na oboustranných medailích a účastnických tričkách. Každá medaile bude mít svoji barvu, hlášku, smajlíka a název města. Chybět nebude ani místo na rytí tvého cílového času. Nově jsme také medaili zavěsili na brandovanou barevnou stuhu. Funkční tričko na každý závod bude mít svůj vlastní barevný potisk s názvem města a smajlíkem. Navíc si na každý závod budeš moci vybírat ze dvou barev trička – černé a bílé. Trička dodává i v letošním roce ALPINE PRO, hlavní partner našich závodů. A pozor, je o ně opravdu veliký zájem. Na první dva závody už jsou takřka vyprodané, takže jestli o ně máš zájem, neváhej!

Závodníci ČEZ RunTour neběhají pouze za sebe, ale svou účastí zároveň pomáhají dobré věci. A to hned dvakrát! Padesát korun z každého startovného totiž putuje na konto Nadace Leontinka.“

(hav, foto: fajnovysport.cz)