64 ostravských školních hřišť můžete využít pro sportování

Vybraná hřiště v areálech ostravských škol, školek, středisek volného času a na dalších veřejných místech jsou opět přístupná veřejnosti. Děti i dospělí si zde mohou zasportovat v bezpečném prostředí. Hřiště jsou udržována správci a některá nabízí i možnost zapůjčení sportovních pomůcek. Celkem jich je 64.

Hřiště budou otevřena většinou do října 2022 v odpoledních hodinách, o víkendech a o prázdninách. Jejich chod zajišťují správci, sportovní asistenti a další personál tak, aby byla bezpečná a čistá, s pestrou nabídkou možností pohybu. V nabídce jsou klasická sportoviště i dopravní hřiště nebo skateparky.

Pokud vás nabídka školních hřišť zaujala, pak si zkuste to „své“ najít na interaktivní mapě Ostravy. U každého hřiště najdete informace o jeho přesném umístění a nejbližších zastávkách MHD, provozní době, druzích sportu, pro které se hodí, možnosti zapůjčení sportovního vybavení, provozní řád, kontakty a další.

Například u sportoviště náležející k Základní škole Ostrava - Stará Bělá se uvádí, že zde nachází menší hřiště s 200 m běžeckým oválem (tarntan), uprostřed 3/5 travnaté hřiště s brankami (fotbal), 2/5 umělý povrch s lajnami (tenis, volejbal, korfbal, florbal). Provoz je zajištěn dvěma správci, se kterými je možné domluvit rezervaci umělé či travnaté plochy a bezplatné zapůjčení sportovního náčiní v provozní době hřiště (sloupky, sítě, míče, rakety).

Nabídka všech hřišť je docela pestrá a najde se zde třeba i hřiště pro beachvolejbal (při ZŠ A. Kučery v Ostravě – Hrabůvce).

Podle informací webu bezpecnejsi.ostrava.cz je v roce 2022 podpořeno fungování 64 sportovišť 17 městským obvodům částkou ve výši téměř 5 milionů korun.

(hav, foto: bezpecnejsi.ostrava.cz)