Na přelomu května a června budou v Ostravě slavit svůj svátek všechny děti

V Ostravě se chystají na různých místech oslavy Dne dětí. Zábavná párty bude připravena například ve středu 1. června 2022 v centru města na Masarykově náměstí nebo třeba v ostravské zoologické zahradě. Pár dní předtím se můžete s dětmi také vydat do zábřežského Střediska volného času nebo kupříkladu na Landek do Petřkovic.

Asi nejviditelnější ostravskou akcí bude Den dětí ve středu 1. června v centru města. Podle pořadatelů si děti na Masarykově náměstí vyzkoušejí své pohybové dovednosti, obratnost a vůbec fyzické schopnosti. Jinak řečeno, budou se moci vyřádit a při tom si užijí spoustu legrace, radosti a také se naučí něco nového.

K oslavě samozřejmě patří i dobré občerstvení. Protože se jedná o dětský den, bude přizpůsoben věku malých účastníků a obejde se tedy bez alkoholických nápojů. Zato nebudou chybět ovocné limonády či sladké drobnosti, mezi nimi například oblíbená cukrová vata, ale také zdravé bezlepkové dobroty.

Pořadatelé k tomu všemu také uvádí: „Začneme obřími nafukovacími atrakcemi. Dospěláci, pamatujete si ještě na světově známou televizní show Wipe out (Drtivá porážka), kterou v roce 2011 vysílala i TV Nova? Něco podobného mohou zažít děti s obřími nafukovacími koulemi, ale s tím podstatným rozdílem, že na překážkové dráze je místo pádu do studené vody čeká měkké přistání na nafukovací matraci. Zametač zase vyžaduje mrštnost soutěžících, kteří se snaží uniknout výskokem před pohyblivým ramenem, jehož rychlost otáčení se postupně zvyšuje. Ale aby si na své přišly i ty nejmenší ratolesti, bude pro ně připraven – jak jinak než obří – nafukovací hrad. Ale bude toho více. Začíná se už dopoledne, končit se bude v přibližně 18 hodin.

Pestrý program, který bude letos tematicky zasazen do pohádkového světa s kouzelnými bytostmi, připravilo na 27. května i Středisko volného času v Ostravě – Zábřehu. Pořadatelé uvádí: „Připravujeme pro vás lanové překážky, skákací atrakce, třpytivé tetování, virtuální realitu, šermířskou školu, lukostřelbu a mnoho dalších zábavných a kreativních zážitků.“ Vše v ceně za 100 Kč za dítě. Začíná se od 15 hodin.

Také Landek Park v Ostravě – Petřkovicích ožije v sobotu 28. května mytickými bytostmi. Pořadatelé píší: „Přijďte se na Landek seznámit a pobavit s bytostmi z landeckých pověstí jako je landecká paní, landecký rytíř, ovčák a vodníci. Na několika stanovištích v Landek Parku si pro vás připravili speciální úkoly. Když pak všechny jejich úkoly splníte, získáte svůj malý díl z bájného landeckého pokladu.“ Vstupné činí 100,- Kč na místě (75,- Kč v online předprodeji před akcí). Vstupné platí pouze děti, dospělí ne. Celá akce se bude konat od 10 do 16 hodin, délka programu je cca 60-90 minut dle rychlosti plnění úkolů.

A oslavy svátku dětí se uskuteční 1. června také v ostravské zoologické zahradě. Všechny děti, které tento den do zoo přijdou, se mohou těšit na program připravený partou pohádkových bytostí. Kromě speciálního programu se mohou těšit i na malý dárek.

(hav, foto ze Dne dětí v Zoo Ostrava: kudyznudy.cz)