Startuje Virtuální běh/jízda pro Paraple!

Virtuální běh/jízda pro Paraple vstupuje do druhého ročníku. Celý červen můžete chodit, běhat, jezdit… Kdykoli a kdekoli. Nejenže zdoláte osobní rekordy či porazíte svoji lenost, ale především pomůžete Centru Paraple.

Chcete se zúčastnit virtuálního běhu pro Paraple a podpořit nejen svou fyzickou kondici, ale i naši činnost? Zaregistrujte se a celý červen můžete sbírat kilometry na kole, na bruslích, na koloběžce, s kočárkem nebo jinak. I když budete na trati sami, půjdete, poběžíte nebo pojedete spolu s námi pro společnou dobrou věc,“ vybízí prezident Centra Paraple Zdeněk Svěrák, tanečník a patron letošního běhu, Dominik Vodička dodává, že ač obvykle neběhá, jelikož pohybu má dostatek při tanci, letos udělá výjimku! „Jsme moc rádi za další ročník Virtuálního běhu, který spojí lidi kdekoliv na planetě s touhou nejen sportovat, ale i pomoci," dodává ředitel Centra Paraple David Lukeš.

Virtuální běh/jízda pro Paraple, bez omezení místa a času, je projektem Centra Paraple určeným pro všechny vrcholové i rekreační sportovce. Charitativní akce je založena na nastavení osobní výzvy, kterou se účastník snaží splnit od 1. do 30. června. Kilometry, které účastníci uběhnou, ujedou nebo ujdou, zaznamená každému jeho oblíbená sportovní aplikace.

Výtěžek ze startovného Virtuálního běhu/jízdy pro Paraple 2022 bude použit na dofinancování pomoci Centra Paraple lidem na vozíku. Činnost Centra Paraple zahrnuje sociální rehabilitaci – komplexně propracovaný systém péče, pomoci, podpory a terapeutického působení multidisciplinárního týmu. Startovné v hodnotě 200 Kč zahrnuje startovní číslo a diplom. Centrum Paraple můžete podpořit v plné výši zakoupením funkční čelenky nebo nákrčníku Alpine Pro. Slavnostní vyhlášení výsledků za zdolané kilometry se uskuteční 21. července v rámci společenské akce Sejdeme se na zahradě ve venkovních prostorech Centra Paraple.

Více na www.behproparaple.cz

CENTRUM PARAPLE je obecně prospěšná společnost založená Zdeňkem Svěrákem a občanským sdružením Svaz paraplegiků. Od roku 1994 pomáhá lidem na vozíku po poškození míchy a jejich rodinám zvládnout těžkou životní situaci. Paraple je oporou nejen během prvních měsíců v nové situaci, ale kdykoliv v průběhu života. Více informací na www.paraple.cz

(sd, Zdroj: Centrum Paraple)