Koupání u Hlučínského jezera bude i letos

Vedení města Hlučína oznámilo, že letní rekreace ve sportovně-rekreačním areálu u Hlučínského jezera bude, i přesto, že se zde, podobně jako loni, provádějí stavební práce. Sezóna zde začíná v pátek 24. června a potrvá až do 4. září 2022. Areál bude otevřen denně od 8 až do 22 hodin. Chystají se i zajímavé novinky.

Výše vstupného se vzhledem k rostoucím nákladům na údržbu o víkendech zvedla na 80 korun za vstup. Cena vstupného ve všední dny ale zůstala zachována jako v minulých letech.

Martin Nováček, ředitel Sportu a kultury Hlučín, příspěvkové organizace města uvedl: „Pravidelné návštěvníky bychom chtěli motivovat zakoupením celoroční permanentky v hodnotě 990 korun, která v případě každodenní návštěvy vychází na 14 korun za vstup. K dispozici budou také 10 a 20vstupové permanentky, které se dají uplatnit jako skupinové vstupné. Vstupné bude k zakoupení pouze na hlavní bráně u vstupu do areálu na ulici Celní a novinkou bude možnost bezhotovostní platby platební kartou. V současné době probíhá reorganizace pokladny a vstupu do areálu tak, aby majitelé permanentek nemuseli čekat v případné frontě u pokladny a mohli projít turniketem bez čekání.“

V době od 22 do 8 bude vstup do areálu uzavřen. Vodní plocha pro plavání a další vodní aktivity nebude omezena. Omezen bude pouze prostor vyznačený bójkami, a to u výpustného objektu, přelivu a břehů v kozmické oblasti za oploceným areálem. Tyto oblasti budou pořád staveništěm a budou zde probíhat stavební práce.

V rámci areálu se návštěvníci mohou těšit na brouzdaliště pro nejmenší, nafukovací trampolínu, plážový volejbal, minigolf, disc golf, tenis či nohejbal, florbal, street basket, vodní lyže, horolezeckou stěnu a další sportovní aktivity. V areálu nebude letos z důvodu opotřebení mola možnost zapůjčení šlapadel, ale bude posílena možnost zapůjčení padleboardů či koupě nafukovacích lehátek.

Novinkou bude také možnost půjčení plážových lehátek či rozšíření kapacity stojanů na kola. V současné době probíhá také posouvání nuda pláže blíže k budově vodní záchrany. Zprovozněn bude i autokemp. Vjezd do autokempu bude z ulice Jahodová a bude umožněn pouze pro potřeby ubytování. Vstup na koupaliště z ulice Jahodova nebude z důvodu stále probíhajících prací v kozmické části umožněn a vstup zde bude kontrolován bezpečnostní službou.

Podrobné a aktuální informace najdete na www.sak-hlucin.cz.

(hav, foto: sak-hlucin.cz)