Pestrý program pro dospělé i děti a živá hudba k tomu

Brány Integrovaného výjezdového centra na hranici ostravských městských obvodů Jih a Nová Bělá se v sobotu 6. srpna 2022 otevřou veřejnosti v rámci akce nazvané Den městských obvodů s IZS. Své aktivity představí hasiči, záchranáři nebo třeba policisté. Těšit se můžete také na živou hudbu a občerstvení. Vstup na akci je zdarma.

Akce začíná už v 10 hodin dopoledne a potrvá až přibližně do 19 hodin. Návštěvníci se mohou těšit mimo jiné na ukázky výcviku policejních psů a koní, prezentaci hasičské a speciální zásahové techniky, a to včetně dynamických i statických ukázek vrtulníku.

K vyzkoušení bude připravena také speciální sportovní disciplína hasičského sportu TFA (toughest firefighter alive - nejtvrdší hasič přežije) a hravě-vzdělávací aktivity a herní zóny pro děti. K pestrému programu přispějí i sportovní a kulturní subjekty z Jihu. V areálu bude k zakoupení také jídlo, pití, zmrzlina i cukrová vata.

Na akci vystoupí od 11 hodin zpěvačka Heidi Janků, od 13 hodin pak Plavci s Janem Vančurou a od 17 hodin se můžete těšit na známé hity v podání kapely ABBA revival.

Pořadatelé upozorňují, že na místě nebude možné zaparkovat, a proto doporučují, by návštěvníci vyrazili na akci na kole nebo městskou hromadnou dopravou.

(hav, foto: zzsmsk.cz)