Talenti světového juniorského krasobruslení se představí v Ostrava

Po čtyřech letech se do Ostravy vrací světová série ISU Junior Grand Prix of Figure Skating. Nabitý program plný domácích i světových talentů juniorského krasobruslení nabídne od středy 31. srpna do soboty 3. září 2022 vítkovická Ostravar Aréna. Diváci uvidí 107 závodníků z celkem 32 zemí.

Nejlepší juniorští krasobruslaři a krasobruslařky se v Ostravě naposledy představili v roce 2018. Ve slezské metropoli se závody uskuteční již po dvanácté. „Dá se říci, že Ostrava patří mezi tradiční a oblíbené destinace,“ říká předseda Českého krasobruslařského svazu Stanislav Židek.

Nejpočetnější zastoupení v Ostravar Aréně ukáže domácí reprezentace s celkovým počtem 11 závodníků, následovaná Spojenými státy americkými (10 přihlášených závodníků) a Kanadou s Japonskem (8 krasobruslařů a krasobruslařek).

Hvězdami ostravské juniorské Grand Prix budou Kateřina a Daniel Mrázkovi. Český nadějný pár se představí v soutěži tanečních párů. Mladá česká dvojice se dere úspěšně dopředu také na mezinárodním poli. Zvítězili například na Trophee Metropole Nice Cote d’Azur v loňském roce.

Jejich nová choreografie je dynamická, což je jejich velkou předností. Slovy chvály na adresu talentované dvojice nešetří ani předseda Českého krasobruslení Stanislav Židek a směrem k ostravským závodům dodává: „Budu jim, ale samozřejmě i všem ostatním držet palce, abych mohl některým z našich mladých reprezentantů zavěsit na krk některou z medailí.“

Vstupenky na Junior Grand Prix jsou v ceně 100 korun, na oficiální tréninky je vstup zdarma. Vstupenky bude možné zakoupit pouze na místě.

Program ISU Junior Grand Prix Ostrava 2022

středa 31. srpna 2022
od 8:00 oficiální tréninky všech kategorií

čtvrtek 1. září 2022
Junioři – krátký program
Sportovní dvojice – krátký program
Juniorky – krátký program

pátek 2. září 2022
Taneční páry – rytmické tance
Sportovní dvojice – volné jízdy
Junioři – volné jízdy

sobota 3. září 2022
Taneční páry – volné tance
Juniorky – volné jízdy

Detailní informace najdete na jgpostrava.cz.

(hav s využitím informací od pořadatelů, foto: jgpostrava.cz)