Ostravské Vánoce na Masarykově náměstí budou pestré i letos

Například na venkovní koncert Ondřeje Gregora Brzobohatého se mohou těšit Ostravané v období před Vánocemi. Letošní Ostravské Vánoce již znají svůj termín - zahájeny budou v sobotu 26. listopadu 2022 a potrvají až do 1. ledna příštího roku. Pestrý program bude k dispozici hned na pěti scénách a chybět nebude ani oblíbené vánoční kluziště či vyhlídkové kolo.

Právě vyhlídkové kolo bude mít letos poprvé k dispozici také bezbariérovou kabinu pro přepravu cestujících s omezenou mobilitou. Na Masarykově náměstí navíc může tento rok stát vánoční strom, který daruje veřejnost.

Hlavní scéna bude tradičně umístěna na Masarykově náměstí, kde se bude konat většina kulturního programu. Zároveň zde návštěvníci najdou oblíbené stánky s gastro sortimentem i dárkovým zbožím.

Vánoční kluziště už druhým rokem vyroste na náměstí Dr. Edvarda Beneše a jeho provoz zajistí společnost Sareza. Program pro rodiny s dětmi tradičně ovládne Jiráskovo náměstí a pozadu nezůstane ani Prokešovo náměstí, kde znovu vznikne takzvaná Umělecká scéna. Novinkou letošního ročníku je pak takzvaná Řemeslná scéna, která vznikne v Husově sadu, a na jejímž programu, zaměřujícím se na řemesla a tradice, spolupracuje realizátor s Centrem kultury a vzdělávání Moravská Ostrava.

„Dramaturgie respektuje pestrou skupinu návštěvníků a nezapomíná ani na komunitní rozměr Vánoc. Už teď můžeme prozradit, že v rámci Hlavní scény vystoupí Ondřej Gregor Brzobohatý nebo cimbálová muzika Iršava, dále pak například pěvecké sbory. Proběhnou také talk show či swingové podvečery,“ dodává k pestrému programu Vánoc náměstkyně primátora Zuzana Bajgarová.

Veškeré informace o programu budou postupně zveřejňovány na www.ostravskevanoce.cz.

(hav s využitím tiskové zprávy, foto: ostravskevanoce.cz)