Na jihu Ostravy plánují novoroční ohňostroj i předvánoční akce

Už nyní plánuje radnice městského obvodu Ostrava – Jih novoroční ohňostroj. Tomu bude předcházet série akcí nazvaných Vánoce na Jihu. A chystá se i kluziště.

Ohňostroj se jako obvykle bude konat u kruhového objezdu v Hrabůvce v neděli 1. ledna 2023 od 18 hodin. Podle informací publikovaných v Jižních listech bude připravena patnáctiminutová show, která bude vidět i ze vzdálenosti několika kilometrů. Ta je charakterizována těmito slovy: „Tři základní odpaliště a šest pomocných zajistí, že přítomní ve výšce 80 až 100 metrů uvidí působivé scénické obrazce. Ty vyniknou i díky atraktivním barvám. K velkoleposti ohňostroje přispěje hudební doprovod, do jehož závěru výrazně promluví pyromuzikální styl. Grandiózní finále pak obstarají takzvané kulové pumy, které se dokážou na nebi rozprsknout i do vzdálenosti 150 metrů.“

Novoročnímu ohňostroji bude předcházet akce Vánoce na Jihu, jež přinese dobrou náladu na Náměstí Ostrava-Jih od 1. do 23. prosince. Na každý den bude připraven kulturní program pro děti i dospělé. Představena budou různá řemesla a chybět nebude ani minizoo a stánky s občerstvením.

Novinkou bude kluziště na parkovišti před Vodním areálem Jih v Zábřehu. Jeho provoz je plánován od prosince 2022 do února 2023.

Podrobnosti k jednotlivým akcím budou detailněji postupně zveřejňovány na facebookovém profilu obvodu a webové stránce ovajih.ostrava.cz.

(hav, foto: facebook.com/mob.ovajih)