Světoznámé tenistky se utkají v Ostravě

Asi nejznámější česká tenistka Petra Kvitova si zahraje na začátku října po roce v Ostravě. „Čekala jsem do poslední chvíle, jaký bude můj zdravotní stav a program dalších turnajů. Protože se cítím lépe a ostravský turnaj je nedaleko mého rodiště, využila jsem možnosti startovat na divokou kartu. Těším se do Ostravy do tamní haly na diváky a atmosféru, kterou mám tak ráda a moc dobře si na ni pamatuji z fedcupů a loňského roku,” sdělila svým fanouškům. Turnaj AGEL Open 2022 startuje v pondělí 3. října a vyvrcholí v neděli 9. října. Představí se na něm nejlepší hráčky z Česka i aktuální světová jednička.

Jedná se o hlavní soutěž podniku kategorie WTA500. V minulých letech v Ostravě hrály Kvitová, Plíšková, Swiatek, Sabalenka, Badosa či Sakkari a podobně hvězdné obsazení se čeká i letos. Svou účast na turnaji potvrdila světová jednička Iga Swiatek z Polska nebo bývalá světová jednička Karolína Plíšková. Ve dvouhře by se mělo představit 28 hráček, ve čtyřhře pak 16 párů.

Od 1. do 6. 10. se hraje v Atletické hale (Starobělská 1392/74, Ostrava), zápasy na jeden den stojí 100 Kč. Od 3. do 9. 10. se hraje v Ostravar aréně (Ruská 3077/135, Ostrava), zápasy na jeden den stojí 500 Kč, 400 Kč nebo 300 Kč, dle zvoleného místa a dne utkání.

Další informace a možnost zakoupit si vstupenky najdete na agelopen.cz. Aktuality můžete sledovat i na www.facebook.com/agelopen2022.

(hav, foto: facebook.com/petrakvitovaofficial)