Ostravští strážníci rozmluvili muži záměr vzít si život

Vysokou míru empatie a profesionality prokázali ostravští strážníci, kteří vyjížděli uplynulou středu před půlnocí do Ostravy-Zábřehu k 37letému muži, který vyhrožoval skokem z mostu pod projíždějící vlak.

Strážníci vyjížděli do Ostravy-Zábřehu na jeden z mostů vedoucím nad železniční tratí na základě telefonického oznámení. Anonym na linku 156 oznámil, že se na mostě pohybuje podezřelý muž a nahlíží z mostu dolů.

Hlídka po příjezdu na místo provedla důkladnou kontrolu samotného mostu i jeho bezprostředního okolí. Vzhledem k tomu, že strážníci na mostě ani v jeho okolí nikoho nenalezli, rozhodli se provést i kontrolu okolí.

Následnou kontrolou nedalekého parku hlídka objevila na lavičce sedícího muže, který jevil silné známky rozrušení. Strážníci se proto pokusili s tímto mužem navázat komunikaci. Po počátečním zdrženlivém přístupu začal muž se strážníky komunikovat.

Muž strážníkům sdělil, že již delší čas má rodinné problémy, které nezvládá. Právě tyto problémy jej vedly k myšlence skočit z mostu pod vlak. Dále uvedl že se s psychickými problémy již léčil, avšak léky předepsané lékařem přestal užívat.

Vzhledem k závažnosti situace strážníci přivolali na místo zdravotníky, kteří si muže převzali do své péče a následně jej převezli do nemocnice. Událost dále šetří Policie České republiky. (mabys, zdroj: Městská policie Ostrava)