Městská policie řeší v Hrabůvce problémy s dětským gangem

Počátkem letošního října rozeslalo vedení Základní školy Mitušova v Ostravě -Hrabůvce rodičům svých žáků varování před skupinkou nezletilců, která měla slovně i fyzicky napadat děti v okolí této základní školy a v okolí Střední školy stravování na ulici Krakovská. Informace o působení "dětského gangu" se objevily i v regionálním zpravodajství. Nyní se v dané lokalitě zvažuje i rozšíření kamerového systému o další kamery.

Podle informací z radnice městského obvodu Ostrava – Jih na vzniklou situací ihned zareagovalo vedení ostravské Městské policie a začalo realizovat řadu opatření směřujících k eliminaci rizik. Mezi okamžitá řešení patřilo zintenzivnění výkonu služby v dané lokalitě, a to zejména formou pěšího výkonu služby. Do předmětné lokality byli rovněž směřováni i asistenti prevence kriminality. Na širší okolí se soustředila i pozornost celkem osmi otočných kamer a také devíti kamer stacionárních.

V dané lokalitě jsou také pořádány besedy na školách ke zvýšení právního vědomí a bezpečí žáků strážníky-preventisty. A uvažuje se i rozšíření kamerového systému.
Zpravodajský server CNN Prima News ke kauze uvádí, že někteří nezletilí mají možá pocit, že na ně nikdo nemůže, soud by je ale mohl poslat do výchovného ústavu s přísným režimem. Aktuálně se ale zdá, že se situace zklidňuje.

(hav s využitím informací ovajih.ostrava.cz, foto: ovajih.ostrava.cz)