Na online veletrhu se představí více než stovka středních škol z Moravskoslezského kraje

Už potřetí se bude konat od pondělí 21. listopadu 2022 a pak v dalších dnech v Moravskoslezském kraji interaktivní online Veletrh středních škol. Více než stovka vzdělávacích zařízení představí zájemcům své studijní obory. Účast je bezplatná pro děti a jejich rodiče. Veletrh má pomoci žákům posledních ročníků základních tříd vybrat si pro ně nejvhodnější střední školu a obor studia.

Podstatou je seznámit zájemce s novými trendy v oblasti školství a trhu práce, představit jim maximální počet středních škol a podpořit tak jejich informovanost o školách, oborech a současně i o možnostech budoucího uplatnění.

Zájemci budou moci v rámci online veletrhu zhlédnout prezentace více než 130 středních škol z celého Moravskoslezského kraje. Jejich zástupci jim budou k dispozici na webovém portálu veletrh-skol.msk.cz. Mimo jiné se mohou těšit na propagační videa, přednášky o jednotlivých oborech, zajímavosti o škole nebo třeba využít konzultační hodiny.

Webové stránky veletrhu jsou již aktivní, zájemci se mohou už nyní s nabídkou středoškolského vzdělávání v regionu seznámit, mohou si filtrovat obory podle zaměření či podle umístění střední školy v kraji. Také jsou již zveřejněny termíny jednotlivých videohovorů.

Online veletrh středních škol ve školním roce 2022/2023 naváže na dva ročníky z předchozích dvou let a doplní tak aktuálně probíhající veletrhy středních škol konané prezenční formou.

Online prezentace se konají vždy od 10 do 18 hodin, a to v termínech:

21. 11. okres Bruntál
22. 11. okres Frýdek-Místek
24. 11. okres Nový Jičín
28. 11. okres Opava
29. 11. okres Ostrava
30. 11. okres Karviná

(hav s využitím tiskových zpráv, foto: veletrh-skol.msk.cz)