Rozsvícení vánočního stromu před Akordem

Po dvouleté odmlce opět rozsvítíme zábřežský vánoční strom na náměstí SNP první adventní neděli 27. listopadu. Těšit se můžete nejenom na rozsvícení, ale i jarmark a doprovodný program. Na akci vás zve Akord společně s městským obvodem Ostrava-Jih.

Podzimní a zimní měsíce ve městě jsou často ve znamení čvachtanic na chodnících a neutěšeného pohledu na šedivé ulice a stromy bez listí. Když ale přijde čas a město se začne chystat na nejhezčí svátky v roce, výlohy se začínají třpytit, veřejné osvětlení se rozzáří svítícími zimními motivy a mezi domy nad hlavami chodců se pohupují světelné řetězy. Pak chybí jediné – rozsvítit vánoční strom…

Ten zábřežský po dvouleté odmlce opět rozsvítíme na náměstí SNP před Akordem, a to první adventní neděli 27. listopadu v 17 hodin. Program doprovodného jarmarku začne už dříve, již od 14 hodin.

Těšit se můžete na ostravskou hudební skupinu Calata, která nás přenese svou folklórní hudbou do minulých století. Všudypřítomní skřítkové, andílci a pan Stromovník jistě zaujmou ty nejmenší. Pro děti bude připraven tradiční koutek „Ježíškova pošta“, kde mohou napsat/nakreslit dopis Ježíškovi a předat jej skřítkům.

Dospěláci rozhodně nepřijdou zkrátka, protože právě pro ně je připravená celá škála punčů a jiných teplých nápojů, které rozhodně ke sváteční atmosféře patří. Jarmark bude plný lákadel, jako jsou sladkosti, bramboráky a další dobroty, kterým bude těžké odolat.

Všechny děti, které skřítkům odevzdají své dopisy pro Ježíška, obdrží slosovatelné vstupenky a patnáct vylosovaných šťastlivců si pak odnese malý dárek.

Rozsvícením stromu to nekončí. Atmosféru podtrhne skvělá dixielandová kapela Stanley’s Dixie Street Band, která zakončí sváteční neděli. Akce se konala za finanční podpory městského obvodu Ostrava-Jih.

V navozování vánoční atmosféry budeme pokračovat i po rozsvícení. Druhou adventní neděli v Akordu přivítáme divadelní představení Mikuláš aneb Andělské rojení místního divadelního souboru Nahodile. Vezměte děti a přijďte si pro mikulášskou nadílku, která je v ceně každé dětské vstupenky. Vstupenky na představení (dětský za 230 Kč včetně dárku, dospělý za 130 Kč) jsou k zakoupení online na www.dkakord.cz nebo na pokladně Akord.

(sd, Zdroj: AKORD & POKLAD, s.r.o.)