Festival dobročinnosti nabídne také vánoční jarmark desítek místních neziskovek

Po dvou virtuálních ročnících se opět naživo koná Advent plný KŘÍDLENÍ. Tradiční ročník festivalu dobročinnosti, největší svého druhu v České republice, můžete navštívit v pátek 2. 12. 2022 od 15 do 20 hodin v ostravské městské galerii PLATO Bauhaus. Těšit se můžete na vánoční jarmark 40 místních neziskovek a další kulturní program.

Cílem projektu je během adventního období zapojit širokou veřejnost, společensky odpovědné organizace i známé osobnosti do spolupráce s místními neziskovými organizacemi. Prostor galerie bude hostit vánoční jarmark čtyřiceti místních neziskovek. Ty nabídnou ve svých stáncích od 15 do 20 hodin autorské výrobky, vánoční dárky a pochutiny. Součástí festivalu bude také taneční vystoupení, koncert kapely Mentallica a ambasadorky KŘÍDLENÍ nadačního fondu - osobité zpěvačky a písničkářky Kaczi.

Návštěvníci mohou mnoha způsoby podpořit neziskové organizace Moravskoslezského kraje: nákupem produktů a výrobků, dražbou některého z uměleckých předmětů a zážitků v dobročinné elektronické aukci nebo využitím tzv. DOBROvoucherů. Ať už se jedná o neziskovky zabývající se sociální, environmentální či zdravotnickou tematikou, lidé se setkají přímo s jejich zástupci, klienty a seznámí se s jejich činností.

V průběhu odpoledne bude k dispozici gastrozóna s domácím občerstvením a dětský koutek. Vánoční atmosféru naladí DJ Din Jarryn a zapojit se můžete do live painting s Alishou Zalesak. Obraz, který tato umělkyně namaluje přímo v průběhu akce, bude možno pak vydražit do 19. hodiny. Vstupné bude dobrovolné a bude určeno na podporu projektů.

„Advent plný KŘÍDLENÍ je akcí, na níž vrcholí celoroční činnost spolupracující platformy místních neziskovek a nadačního fondu KŘÍDLENÍ. Jeho posláním je skládat se na křídla organizací, které se věnují tělesně i duševně postiženým lidem, lidem s nejrůznějším handicapem, seniorům, sociálně slabým dětem a studentům, ale také organizacím pečujícím o zvířata a životní prostředí,“ vysvětluje Lucie Houthoofdtová, autorka projektu.

Další informace na www.adventplnykridleni.cz.

(hav s použitím tiskové zprávy, foto: adventplnykridleni.cz)