Na jihu Ostravy budou slavit Silvestr i začátek nového roku

Konec roku 2022 a začátek toho nového bude na jihu Ostravy rušný. V nejlidnatějším obvodě Ostravy se mohou lidé na Silvestra už od 15 hodin občerstvit ve vyhřívaném stanu s barem a hudebním ozvučením na náměstí Ostrava-Jih v Hrabůvce. Otevřen bude v případě zájmu návštěvníků až do ranních hodin. Na Nový rok 1. ledna 2023 se pak na tomto náměstí otevřou odpoledne od 15 hodin navíc také všechny stánky k zpříjemnění čekání a novoročních setkání před zahájením Novoročního ohňostroje.

Novoroční ohňostroj na kruhovém objezdu se v Ostravě - Hrabůvce chystá na 18. hodinu a opět nabídne atraktivní patnáctiminutovou show, jejíž dynamický hudební podkres bude v daný čas živě vysílat mediální partner akce Rádio Čas. Každý si tak může na mobilu naladit melodie a mít dokonalý zážitek i ve větší vzdálenosti od samotného ohňostroje.

Podle pořadatelů díky třem základním a šesti pomocným odpalištím vyniknou ve výšce 80 až 100 metrů působivé scénické obrazce, u nichž navíc budou hrát prim atraktivní barvy. Finále pak doplní takzvané kulové pumy, které se dokážou na nebi rozprsknout i do vzdálenosti 150 metrů.

Vzhledem k náročnosti akce dojde k omezení individuální i městské hromadné dopravy. V době od 17:15 do 19 hodin bude vyloučena autobusová doprava v oblasti ulic Dr. Martínka a Horní, tramvaje zde neprojedou od 17:55 do 18:20 hodin. Současně před konáním ohňostroje vypraví Dopravní podnik Ostrava posilové spoje. Podrobné informace o městské hromadné dopravě během oblíbené novoroční akce budou uvedeny na webu www.dpo.cz.

Omezení pro individuální automobilovou dopravu platí od 17 do 19 hodin, objízdné trasy budou vedeny po komunikacích Rudná, Plzeňská či Místecká. Pro další informace sledujte například Facebook.

(hav s využití informací ovajih.ostrava.cz, foto: facebook.com/mob.ovajih)