Tance plné vášně i něhy budou k vidění v Ostravě

Možnost vidět tančit nejlepší české páry v latinskoamerických tancích všech věkových kategorií bude možno v sobotu 28. ledna 2023 v Ostravě – Porubě, konkrétně v hale RT TORAX Aréna. Mistrovství České republiky v latinskoamerických tancích začne už kolem půl desáté soutěží dětí, juniorů a mládeže. Dospělé páry začnou soutěžit v 17 hodin. Nenechte si ujít tento taneční svátek plný vynikajících tanečních výkonů a žhavých rytmů a třeba se i inspirovat pro vlastní taneční kreace.

Bližší informace a možnost zakoupení vstupenek najdete na stránkách tktrendostrava.cz. Zde pořadatelé například uvádí, že v průběhu celého Mistrovství České republiky v latinskoamerických tancích pro rok 2023 je návštěvníkům a divákům k dispozici občerstvení v podobě malých snacků, drobných sladkostí, kávy, nealko nápojů a drinků v prostorách RT TORAX Arény.

Připomeňme si, že latinskoamerické tance pocházejí především z Jižní a Střední Ameriky. Kategorie latinských tanců v mezinárodních tanečních soutěžích zahrnuje tyto tance: cha-cha, rumba, samba, paso doble a jive (který ovšem pochází z USA).

Wikipedie jednotlivé tance charakterizuje také takto:

Samba: Tanec původem z Brazílie, který má ovšem své základy ve vzdálené Africe. Je to tanec veselý a energický, ve kterém pár musí předvést svůj náboj a nadšení z tance. Tento tanec ztělesňuje brazilský karnevalový průvod v Riu, který se každoročně pravidelně koná na přelomu února a března.

Cha-Cha: Tanec původem z Kuby. Páry zde musí předvést především prudké pohyby nohou v hudbě a opět velmi velkou energii.

Rumba: Další z latinských tanců, jenž pochází také z Kuby. Je to tanec pomalý. Jednoduše řečeno je to [ča-ča] bez [ča-ča]. Jedná se zde o předvedení něžných a zamilovaných pocitů.

Jive: Nejveselejší z latinských tanců. Původem je ze Severní Ameriky.

Paso doble: Tanec, který pochází ze Španělska, ale objevuje se až o něco později než předešlé tance. V tomto tanci jsou podtextem býčí zápasy.

(hav, foto: armandodance.com)