Oblíbený veletrh pracovních příležitostí i s novinkami

VŠB – Technická univerzita Ostrava již po šestnácté pořádá Veletrh pracovních příležitostí kariéra+. V úterý 14. března 2023 se v Univerzitní aule VŠB-TUO studentům, absolventům vysokých škol i široké veřejnosti představí více než 100 zaměstnavatelů. Bohatý doprovodný program je rozšířený o několik novinek.

Pořadatelé uvádí, že veletrh je zpátky ve své plné kapacitě se 103 zaměstnavateli. Ti mají neustále obrovský zájem o odborníky pro technické i ekonomické pozice. Veletrh naplnil svou kapacitu během pár týdnů po otevření registrací. „V letošním roce jsme zaznamenali zvýšený zájem vystavovatelů z oblasti bezpečnostního průmyslu,“ říká David Hibler, hlavní organizátor veletrhu.

Akce se bude konat od 9 do 15 hodin. Jednou z největších novinek letošního veletrhu je Techpark, kde zaměstnavatelé Porsche Engineering, Tatra Defence Vehicle, Vinci Construction CS, Excalibur Army a Armáda ČR představí své nejnovější technologie. Další novinkou kariéry+ je stánek PhD Akademie VŠB-TUO, ve kterém se budou prezentovat možnosti uplatnění ve vědě a výzkumu přímo na VŠB-TUO.

Hlavními partnery veletrhu kariéry+ jsou ŠKODA Auto a Hyundai Motor Manufacturing Czech. „Firmy nabízejí studentům pracovní místa, stáže, trainee programy, odborné brigády nebo například i témata diplomových prací,“ přibližuje Igor Ivan, prorektor pro strategii a spolupráci VŠB-TUO. Návštěvníkům budou v průběhu celého veletrhu k dispozici odborníci Kariérního centra VŠB-TUO, kteří jim poradí s tvorbou životopisů, nabídnou koučink, psychologické poradenství či konzultaci profilů v k+ portálu. Ten je unikátním kariérním portálem univerzity. Pro zahraniční studenty bude k dispozici také konzultační místo Expat centra.

Mezi další doprovodný program patří pohovory nanečisto, tzv. speed dating, zajímavé prezentace odborníků z praxe a soutěže. Během jednoho dne tak studenti získají cenné zkušenosti, díky kterým bude jejich vstup na pracovní trh jednodušší.

Další informace najdete na karieraplus.vsb.cz.

(hav s využití tiskové zprávy, foto: karieraplus.vsb.cz)