Na radniční věž letos podruhé po schodech!

Na druhý zářijový víkend tradičně připadají Dny evropského dědictví. V muzeích, galeriích nebo další turistických atraktivitách na celém kontinentu jsou návštěvníkům zpřístupněna místa, která běžně zůstávají veřejnosti utajena. A to je také případ ostravské radniční věže, kde budou už tuto neděli 15. září probíhat komentované výstupy po schodišti.

Výstupy budou probíhat každou celou hodinu, poprvé v 10, naposledy v 17 hodin. Průvodci návštěvníkům během výstupů po 293 schodech sdělí spoustu zajímavostí o Nové radnici, její historii, technických faktech a podobně. Řeč bude rovněž o ostravském prvorepublikovém starostovi Janu Prokešovi, který se významnou měrou o výstavbu této ostravské dominanty zasloužil. K nahlédnutí bude také několik historických fotografií nejen z průběhu stavby. Velkým lákadlem bude zpřístupnění „spodní“ terasy u paty věže, která nebývá návštěvníkům běžně přístupná, a odkud se na moravskoslezskou metropoli skýtá zase trošku jiný pohled.

Vstupenky budou k zakoupení vždy před výstupy v infocentru v 6. patře Nové radnice, kde budou komentované prohlídky začínat. Pořadatelé upozorňují, že do infocentra se lze dostat pouze výtahem, nikoli po schodech. Místa není potřeba rezervovat a neprobíhá ani předprodej.

Podrobnější informace na telefonním čísle +420 602 712 920 nebo na emailové adrese Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript..

VSTUPNÉ:
60 Kč Dospělí
40 Kč Děti od 7 do 15 let včetně, studenti (s platným studenstkým průkazem), senioři nad 63 let včetně, držitelé TP, ZTP a ZTP/P průkazů
20 Kč Děti od 4 do 6 let včetně
160 Kč Rodinné vstupné (2 dospělí + 1až 3 děti do 15 let)
ZDARMA děti do 3 let včetně, doprovod ZTP/P

PROVOZNÍ DOBA VYHLÍDKOVÉ VĚŽE NOVÉ RADNICE:
březen – říjen: 9:00 – 19:00
listopad - únor: 9:00 – 17:00