Den pěstounství s koncerty i poučením

Celodenní akce plná zábavy, koncertů, ale i dojemných příběhů upozorní na pěstounskou péči. V rámci kampaně Dejme dětem rodinu Moravskoslezský kraj pořádá v sobotu 12. října od 10 do 18 hodin v ostravských Dolních Vítkovicích už třetí ročník akce Den pěstounství. Program bude soustředěn do vnitřního a venkovního prostoru Gongu.

Akce je určena nejen pro náhradní rodiče, ale také pro veřejnost. Kromě příležitosti dozvědět se podrobnosti o pěstounství, čeká návštěvníky bohatý program. Děti se mohou například těšit na projížďky na koních, hry, malování na obličej, skákací hrady nebo třeba lukostřelbu. Dospělé by mohly zajímat přednášky nebo debaty s mladými lidmi, kteří své dětství prožili v dětských domovech. Lákadlem pro návštěvníky bude i vystoupení muzikálového zpěváka Tomáše Savky a jeho kolegyně Martiny Šnytové.

I letos budou na Dni pěstounství oceněni výjimeční lidé, kteří se rozhodli nabídnout zázemí dětem, které by jinak musely být v ústavu. Oceňování pěstounů má být poděkováním za obětavost, ale také motivací pro další lidi, aby pomoc dítěti bez rodinného zázemí zvážili. (hav, tisková zpráva)