Na sobotních farmářských a řemeslných trzích v Bílovci nebude chybět ani burčák!

Nádvoří bíloveckého zámku i přilehlý areál letního kina ožijí v sobotu 21. září prvními farmářskými a řemeslnými trhy, které navážou na loňskou úspěšnou farmářskou snídani. Lidé zde budou moci ochutnat i nakoupit ovoce a zeleninu, marmelády, perníky, med, sirupy, poctivé pečivo, mouku a další dobroty přímo od farmářů. A chybět nebude ani skvělý burčák!

Na akci, kterou pořádá Kulturní centrum Bílovec, přijedou nejen zástupci hned několika regionálních farem, ale i řemeslníci a hand made (rukodělní) výrobci. Návštěvníci se tak mohou těšit na opravdu širokou nabídku nejen bio potravin, ale například i dřevěných hraček, dřevěného nádobí, přírodních mýdel, šperků z minerálů, ručně šitých tašek a dalších zajímavých výrobků.

„Akce začíná v 9 hodin a provázet ji budou mimo jiné i zajímavé přednášky. V 10 hodin seznámí zástupce vinařství Palavín všechny přítomné s pěstováním vinné révy, o hodinu později se zájemci dozví od představitele BIO Sadu Heřmánky více o tom, jak založit sad a pečovat o něj v rámci bio zemědělství. Ve 13 hodin čeká návštěvníky přednáška na téma jednotlivých odrůd vína a o tom, jak je od sebe rozeznat, jejíž součástí bude i ochutnávka vín a burčáku. Přednáškový blok ukončí ve 14 hodin moderované povídání o ekologickém zemědělství na Bílovecku,“ popisuje bohatý program prvních farmářských a řemeslných trhů jedna z organizátorek, Jana Klazarová z městské knihovny Bílovec, a dodává, že účast potvrdili také zástupci Regionální potraviny Moravskoslezského kraje, kteří zde budou mít celkem tři stánky. A nudit se nebudou ani nejmenší návštěvníci trhů, pro které připravilo zábavný program ve spolupráci s Muzeem Bílovec a Městskou knihovnou Bílovec Pohádkové Poodří.

„Jsme rádi, že účast na našich farmářských a řemeslných trzích přijala celá řada skvělých farmářů a řemeslníků, díky nimž si zde lidé budou moci vybírat z opravdu široké škály chutných potravin a kvalitních ručně vyráběných výrobků. Věřím, že si tady každý najde to své, a že se hlavně všichni příjemně pobavíme,“ zve na akci starostka města Bílovce Renata Mikolašová s tím, že po celou dobu bude navíc otevřen také zámek a zámecká kavárna. Skvělou atmosféru příjemně doplní cimbálová muzika Poštár.