Karolina Oktobeerfest roztočí Ostravu

Největší pivní festival v Moravskoslezském kraji Karolina Oktobeerfest se uskuteční v pátek 11. a v sobotu 12. října 2019 u obchodního a zábavního centra Forum Nová Karolina. Šestý ročník pivních slavností přinese dva dny plné pivních zážitků, hudby a zábavy. Festivalová nabídka zahrnuje přes 120 druhů piv, hudební lahůdky v čele s Boney M, pestré gurmánské speciality, novou pivní zónu Beerhalí nebo dětskou zónu s bohatým programem.

Pivní fajnšmekři budou mít v Ostravě z čeho vybírat. Na čepu bude přes 120 druhů piv a pivních speciálů od více než 40 regionálních, řemeslných i zahraničních pivovarů včetně světlého ležáku Weihenstephan FESTBIER, který se vaří pro světoznámý mnichovský pivní festival. „Všechny pivovary pro naši akci důkladně vybíráme, abychom měli nejen co nejkvalitnější a nejpestřejší nabídku, ale také aby pivovary byly schopné zvládnout zájem tisíců návštěvníků“ říká Tomáš Lučan, marketingový manažer obchodního a zábavního centra Forum Nová Karolina.

Hudební program zahrnuje kvalitní výběr z české a slovenské scény. Na festivalovém podiu se představí Rybičky 48, Lenny, Iné Kafe, Sto zvířat, Děda Mládek Illegal Band nebo Mňága a Žďorp. Československou hudební sestavu pak vyšperkují hudební legendy Boney M. „Během festivalu také uctíme památku hudební legendy Karla Gotta vzpomínkovými videi, minutou potlesku a závěrečným ohňostrojem s hudebním podkresem písně Srdce nehasnou,“ uvádí Tomáš Lučan.

Velkokapacitní pivnice Beerhalí s kapacitou 1 500 osob přiblíží neopakovatelnou atmosféru tradičního bavorského svátku piva. „Přivezeme k nám Ostravy kousek největšího pivního svátku na světě. Budeme tady čepovat pivo do skla i tupláků z široké nabídky Plzeňského Prazdroje, máme nachystaný samostatný doprovodný program, speciální gastro zónu, pivní soutěže i zajímavé herní aktivity,“ říká Tomáš Lučan.

Karolina Oktobeerfest je akcí pro celou rodinu. Pro malé návštěvníky budou připraveny hned dvě dětské zóny s celodenním program, zábavní a pouťové atrakce, herní koutky i animátoři. Rodiče také mohou využít hlídání dětí a komfortní rodinné zázemí. Děti si užijí science show, kouzelnickou show nebo vystoupení populární kapely Maxim Turbulenc.

Mezi další novinky letošního ročníku patří vratné kelímky a bezhotovostní platební systém, který zrychlí odbavení u všech stánků a pokladen. Oba festivalové dny si mohou návštěvníci prodloužit na afterparty, která se bude konat v nové pivní zóně Beerhalí. „Postupem času jsme udělali z akce Karolina Oktobeerfest největší pivní festival na Moravě. Věříme, že letošní ročník bude zase o kus lepší a návštěvníci si to užijí po pivní, hudební i zábavní stránce,“ dodává Tomáš Lučan.

V předprodeji jsou až do 9. října k dostání dvoudenní vstupenky za 499 Kč. Od 10. října a na místě konání pak vyjde vstup na oba dny na 600 Kč. K dispozici jsou ještě dvoudenní VIP vstupenky. Zvýhodněné vstupné mají senioři a děti do 15 let. Vstup zdarma mají osoby zdravotně postižené s průkazem ZTP, osoby s průkazem ZTP/P a děti do 140 cm. Vstupenky a další informace jsou k dispozici na webu www.oktobeerfest.cz.