Halloween a lampionový průvod v ostravské zoo

Tradiční oslavy svátku Halloween se v ostravské zoologické zahradě letos uskuteční v sobotu 2. listopadu. Podzimní akce je rovněž spjata s lampionovým průvodem, který v podvečer projde nasvíceným areálem zoo.

Pořadatelé z ostravské zoo uvádí na svých stránkách http://www.zoo-ostrava.cz/cz/zoo/novinky/1997-halloween-a-lampionovy-pruvod/, že sobotní program, který začne už v dopoledních hodinách, připravili pracovníci výukového centra zoo společně s Kruhem přátel zoo a Střediskem volného času Ostrava. „Od 11 hodin si děti budou moci u výukového centra vydlabat dýni (upozorňujeme, že pouze do vydlabání zásob). Dýně následně osvětlí trasu, kudy se bude ubírat podvečerní průvod. Halloweenské aktivity Střediska volného času najdou zájemci u velkého dětského hřiště v centru zoo.

Lampionový průvod vyjde od hlavního vstupu do zoo v 16:30 hodon. Při procházce potemnělým areálem si účastníci mohou na cestu samozřejmě svítit lampióny, lucernami a dalšími svítidly. Vítány jsou i tematické kostýmy a masky. Doporučujeme přibalit s sebou i svíčky. Průvod bude opět zakončen na symbolickém hřbitově vyhubených zvířat (u expozice Čitván), kde mohou lidé svíčky zapálit a vzpomenout na ty druhy, jež byly v nedávné době v důsledku činnosti člověka na Zemi vyhubeny.

Většina areálu zoologické zahrady zůstane tento den návštěvníkům výjimečně přístupná až do 18:00 hod. Pokladny budou otevřeny do 17:30, vybrané pavilony do 17:30 hod., např. pavilon indických zvířat, pavilon slonů, pavilon primátů nebo centrální vyhlídka v expozici Čitván. Návštěvníci tak do nich budou moci nahlédnout a pozorovat chování zvířat po setmění. Dovolujeme si upozornit, že v pavilonech platí přísný zákaz svícení jakýmikoli svítidly, včetně nejrůznějších blikajících ozdob.

Po 16. hodině zůstane uzavřena dolní část zoo, včetně pavilonu afrických zvířat a Pavilonu evoluce.“ (hav, zoo-ostrava.cz)