Oslavy sametové revoluce také ve Frýdku - Místku

K jubilejním oslavám sametové revoluce se připojuje také Frýdek – Místek. Během třídenní celoměstské akce se místní mohou těšit od 15. do 17. listopadu na divadelní představení, besedy i koncerty na náměstí. Podle pořadatelů město Frýdek-Místek bylo jedním z prvních míst, které navštívil Václav Havel po svém zvolení do čela tehdejší československé vlády. Na stránkách http://www.kulturafm.cz/ uvádí: „Tvorbu Václava Havla si připomeneme prostřednictvím Site-specific projektu Moc bezmocných, který pracuje s osobou a textem autora v kontextu místa či města. Na různých místech se účastníci seznámí např. s texty, které psal Havel své ženě Olze z vězení. Nejde však o statický žánr se stejným scénářem, každá verze projektu v sobě nese vždy něco nového, spjatého s charakterem daného prostoru.

Dnem 17. listopadu vyústí program v koncerty kapel na náměstí Svobody v Místku. Nejprve vystoupí unikátní frýdeckomístecké uskupení Děti revoluce. Koncertem kapely Petr Kalandra Memory Band vzdáme poctu Petru Kalandrovi, osobnosti, která v dobách komunismu přinášela českému posluchači americký folkrock, blues. Jeho strýc byl v 50. letech popraven komunistickým režimem v rámci procesu s Miladou Horákovou. Oslavy výročí Sametové revoluce na náměstí Svobody zakončí bluegrassová legenda a zakladatel skupiny Poutníci Robert Křesťan, který vystoupí s Druhou trávou.“

Kompletní program najdete na http://www.kulturafm.cz/aktuality/882-oslavy-sametove-revoluce-po-30-letech- . (hav, foto: Jaromír Čejka)