Vánoce na Slezskoostravském hradě

Tradiční vánoční jarmark na Slezskoostravském hradě nabídne v sobotu 14. prosince od 10 do 18 hodin ukázky řemesel a vánočních zvyků jako lití olova, krájení jablíček, pouštění lodiček ze skořápek ořechů, ale také si zde návštěvníci budou moci nakoupit drobné vánoční dárky, dát si něco dobrého na zub a zahřít se třeba punčem či svařeným vínem. Pořadatelé slibují, že hrad provoní pečené kaštany a také zvířátka ze salaše. Své výrobky a umění předvedou umělečtí řezbáři, košikáři, včelaři a floristi.

Během doprovodného programu, který bude připraven na různých místech hradu od 10 do 17 hodin, se můžete těšit na různé umělecké soubory prezentující lidovou a historickou tvorbu, nebudou chybět vánoční představení pro děti i dospělé, dílničky a kreativní workshopy, na děti bude čekat překvapení v podobě Ježíškovy pošty. Pořadatelé uvádí: „Zazpíváme si koledy, zatančíme lidové tance a nebude chybět ani mistr kovář.“

Příjemnou náladu doplní tradiční vánoční výzdoba areálu hradu doplněná pochodněmi a ohni či výstava betlémů v hradní galerii. Další podrobnosti najdete na https://www.slezskoostravskyhrad.cz/cz/akce/13-vanoce-na-hrade-2019.html. (hav, foto: kudyznudy.cz)