Vánoce 2019 v Zoo Ostrava

Zoo Ostrava je otevřena každý den v roce a bude otevřena i po celou dobu vánočních svátků. Lidé mohou do zoo zavítat na Štědrý den, na Silvestra i na Nový rok. Ve vybraných dnech se mohou těšit i na speciální program.

Štědrý den v zoo
Zoo bude tento den otevřena jako kterýkoli jiný den, tedy od 9 do 16 hodin, pokladny a pavilony se uzavřou v 15 hodin. V restauraci Saola si mohou nepostící se návštěvníci pochutnat na tradiční hrachové polévce a krupicové kaši. Tradičně proběhne i speciální štědrodenní komentované krmení:

- žralůčků v 11:00 hod. v pavilonu Papua,
- šimpanzů ve 12:00 hod. v Pavilonu evoluce,
- slonů ve 13:00 hod. v pavilonu slonů,
- hrochů ve 14:00 hod. v pavilonu Tanganika.

Sami návštěvníci mohou tento den také nadělit volně žijícím ptákům, pro něž je po zoo nainstalováno několik krmítek. Do nich je možné nasypat s sebou přinesené dobroty, např. slunečnicová a další semínka, příp. umístit lojovou kouli (ideálně bez plastové síťky, která se může stát pro ptáky pastí). Vhodné ptačí krmení je k dispozici zdarma na požádání u vstupu do zoo.

Volný vstup pro děti
Děti do 15 let se mohou opět těšit na malý vánoční dárek v podobě volného vstupu na Štědrý den i po oba následující vánoční svátky, tj. 25. a 26. prosince.

Vánoční návštěva tropů
Během vánočních prázdnin mohou lidé zavítat i do pěstebních skleníků v botanickém zázemí zoo, které nejsou veřejnosti běžně přístupné. Zájemci se mohou těšit na ukázku užitkových rostlin z celého světa – ananasy, různé druhy citrusů, banánovníky a jiné. Prohlídky budou probíhat 27. a 30. prosince vždy v 11:00 a ve 13:00 hod. Jsou zahrnuty v ceně vstupného do zoo a trvají cca 60-80 min. Z důvodu omezené kapacity doporučujeme rezervaci předem na tel. čísle 596 241 269 nebo osobně na vrátnici zoo při návštěvě areálu.

Více informací najdete na http://www.zoo-ostrava.cz/. (tisková zpráva)